Un agent de la Policia Nacional revista una furgoneta de color blanc en un control policial

Madrid i les dues Castelles acorden el tancament perimetral des de divendres

La mesura durarà fins a l'actual vigència de l'Estat d'Alarma

Decisió unànime entre els governs de Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Madrid. Els presidents de les tres comunitats han anunciat en roda de premsa conjunta el tancament perimetral dels seus territoris fins al pròxim 9 de novembre. La mesura entrarà en vigor aquest divendres, 30 d'octubre, per evitar així qualsevol mena de desplaçament entre aquestes comunitats durant el pont de Tots Sants, però també el pont de l'Almudena, el dia 9, quan és festiu a Madrid Capital.

Alfonso Fernández Mañueco, Emiliano García-Page i Isabel Díaz Ayuso s'havien reunit aquesta tarda a Àvila per prendre una decisió al respecte. Fernández Mañueco ha recordat que en el seu territori i la resta podran ser creuats si la destinació és fora d'aquestes comunitats. Els presidents, com prèviament havien fet 6 comunitats més i Melilla, s'han acollit a la potestat de tancament perimetral que els facilitava aquest nou Estat d'Alarma.

Confinaments perimetrals a partir de divendres

El president castellanolleonès també ha demanat a la seva població que és moment de fer un «autoconfinament intel·ligent». Ha recordat que és moment de reduir els contactes i que aquest tipus de mesures són necessàries per «apostar per la vida».

García-Page també ha seguit en aquest sentit afirmant que «si pequem en alguna cosa, és en excés de mesures, no només perquè tingui conseqüències en les vides humanes, sinó perquè també les té en la vida social i econòmica». Així les coses, també ha confirmat que «demà signaré el decret de la restricció perimetral de la comunitat». Per la seva banda, Díaz Ayuso ha insistit que la comunitat de Madrid és l'«única regió que ha patit un estat d'alarma a la carta» i ha defensat que el govern de la comunitat «sap el que està fent i té un pla».

Nova petició d'Ayuso a Sánchez

La presidenta ha insistit que hi ha un «esforç col·lectiu» amb què «estem baixant aquesta corba. Crec en les mesures quirúrgiques i en anar al detall», ha afirmat Ayuso, qui a més ha explicat que té la intenció d'escriure una carta al president del govern perquè faci una modificació a l'Estat d'Alarma per tal que els tancaments perimetrals puguin ser per dies i no d'un període de 14 dies com estableix l'últim decret.