Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou

El Govern no veu cap impediment perquè el vot de la moció contra Bartomeu se celebri diumenge i dilluns

Així ho ha expressat en una carta signada pels departaments de Presidència, Interior, Salut i Esports

Finalment, segons ha avançat aquest dimarts Catalunya Ràdio, el Govern ha traslladat la seva posició formal sobre el vot de la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu. En concret, l'executiu català assegura que no veu impediments per a la celebració del vot el diumenge, dia 1 de novembre, i el dilluns, dia 2 de novembre. Tot això a través d'una carta que signen el departament de Presidència, Interior, Salut i Esport, en què tanca la porta als 15 dies que va sol·licitar el club.

Encara que podria celebrar-se sense cap impediment, ha de ser el mateix FC Barcelona qui inclogui el protocol sobre les mesures d’higiene i seguretat necessàries per a evitar aglomeracions.

El FC Barcelona sosté que no té temps que reaitzar la votació aquest cap de setmana

El Govern de la Generalitat no ha declarat cap dia o jornada per celebrar el vot de censura, sinó que només ha aclarit que la votació podria celebrar-se sense problema. Així i tot, el Govern recorda al club blaugrana que ha d’incloure en el protocol «els requisits que el grup tècnic del PROCICAT va presentar al mateix FC Barcelona en la reunió celebrada el passat dia 21 d’octubre».

Per la seva banda, el Barça no veu possible celebrar la votació en només aquest cap de setmana perquè manca d’espais disponibles i falta de temps. El club argumenta que necessita 15 dies més per a preparar la logística i mostra la seva «perplexitat» amb el Govern. Josep Maria Bartomeu ha acusat la Generalitat d’estar realitzant «estratègies partidistes» i «decisions contradictòries». 

Un dels impulsors del vot de censura, Jordi Farré, ha catalogat com una excusa l’última decisió del Barça. Farré argumenta que hi ha hagut temps de sobra per acordar la votació:  «Prou ja d’enganyar la gent».