Més de 35.000 estudiants es presenten a les proves d'accés a la universitat

La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol amb canvis en el model i contingut de les proves

L'Administració catalana presentarà la seva proposta a la mesa de la Conferència Sectorial convocada pels ministeris d'Educació i Universitats

El coronavirus  ha deixat en pausa els projectes de tot el país. Els calendaris s'han trencat per complet i tot el que fins ara estava previst passa, simplement, a esborrar-se de les previsions més pròximes. Ara, però, s'acaba de saber que la selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària, i abans del 10 de setembre en extraordinària, segons han acordat aquest dimecres el Ministeri d'Educació i el d'Universitats amb les autonomies.

A més, s'ha decidit «modificar el model i el contingut de les proves amb l'objectiu que l'alumnat no es vegi perjudicat» per la situació generada pel coronavirus. Les dates finals «dependran de l'evolució de la pandèmia», però s'ha establert que les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en extraordinària.

Amb tot, l'assignació definitiva de places no es farà abans del 25 de setembre. A Catalunya les PAU estaven previstes del 9 a l'11 de juny.

La proposta del Govern de la Generalitat

En aquest sentit, han estat diverses les possibilitats que s'han posat a sobre de la taula a totes les comunitats autònomes afectades pel cessament de les classes. Davant aquesta nova i estranya situació per a tots, 'La Vanguardia' ha avançat que la Generalitat tenia previst proposar a la mesa de la Conferència Sectorial convocada pels ministeris d'Educació i Universitats una nova idea per a dur a terme la selectivitat.

Segons expliquen, el govern català tenia la intenció de mantenir les proves d'accés a la universitat per al pròxim mes de juny, però endarrerint  les dates dues setmanes.  D'altra banda, a Catalunya es proposava flexibilitzar les possibilitats de resposta en les preguntes, és a dir, que es pogués donar la possibilitat d'escollir d'una llista de cinc opcions, tres en comptes de quatre.

D'aquesta manera, s'espera poder donar més opcions als estudiants per si no han pogut finalitzar tota la  matèria com estava previst en el calendari.  En canvi, altres comunitats com Euskadi o el País Valencià, apostaven per traslladar les proves al pròxim mes de juliol