El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.

Un informe de Salut preveu que el confinament es pugui allargar fins al juny

L'informe està datat d'aquest mateix dimarts

El confinament podria anar per llarg. Aquesta és la principal conclusió que s'extreu d'un informe intern de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya i que publica aquest dimecres, 25 de març, el portal 'Vilaweb'. Segons aquest document, es preveu que a partir del proper cap de setmana el ritme de contagis es comenci a alentir, a conseqüència de les mesures dictades per l'estat d'alarma aplicat pel govern espanyol el passat 14 de març.

El pic, entre el 24 i el 28 d'abril

Si es produís aquest alentiment, segons l'informe, el pic de contagis arribaria el 24 d'abril, és a dir, d'aquí a gairebé un mes. En cas que no es complissin aquests pronòstics —els més optimistes—, aquest pic es retardaria pocs dies més i se situaria en el 28 d'abril. En aquestes dates, doncs, se situaria el punt àlgid de l'epidèmia del coronavirus a Catalunya, segons aquest informe que està datat molt recentment: d'aquest dimarts, 24 de març, a dos quarts d'onze del matí.

Atès que quan s'arribi al pic caldrà contenir les mesures dictades per tal d'evitar un repunt dels contagis, les mesures de confinament podrien veure's allargades fins el proper mes de juny, segons es deriva d'aquest document. Un asseverament de les mesures aplicades, segons l'informe, podria repercutir en un escurçament dels terminis. Cal recordar que la Generalitat insisteix en el confinament total de Catalunya i aquest document podria ser una argument a favor d'aquesta mesura que, ara per ara, no es planteja el govern espanyol.

Vergés, preocupada per l'increment de casos greus

A tot això, la consellera de Salut,  Alba Vergés, ha indicat que l'augment de nombre d'infectats per coronavirus era l'esperat, però ha reconegut preocupació per la xifra de greus. Ha explicat a Catalunya Ràdio que la mitjana d'estada a la  UCI és de 14 dies, el que implica que hi ha pacients que s'hi poden estar 20 o 24 dies. La velocitat de sortida, ha dit, és molt més lenta que la d'entrada.