YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern prioritzarà l'aïllament de grups al tancament d'escoles

La reobertura de les escoles és un dels temes que més preocupa de cara al setembre

Una aula de l'Escola Miquel Utrillo de Sitges, plena d'alumnes distanciats i amb mascaretes. Imatge del 17 de juny del 2020
La reobertura de les escoles és un dels temes que més preocupa de cara al setembre | Catalunya Diari

Les escoles catalanes tornen a obrir-se el pròxim mes de setembre, però amb condicions molt diferents com era d'esperar. Segons ha informat el Govern, la seva prioritat és mantenir les escoles obertes, i per això fan falta protocols clars per, en cas de tenir un positiu, només haver d'aïllar el grup vinculat al contagiat. 

Segons assegura Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, al diari 'ARA', no volen tancar escoles «a la primera de canvi» en el cas de detectar positius. «És segur que tindrem casos dins de les escoles, però hem de ser resilients i aguantar», defensa el secretari. 

A més, Argimon defensa que és una necessitat mantenir les escoles obertes: «Un país funciona si funciona l'escola. Per als infants, que han de socialitzar-se i aprendre, i per als pares i la societat en si», afirma. 

Encara no s'ha presentat el model de protocol definitiu, el qual s'espera que es presenti avui mateix, però ja hi ha molts aspectes que han transcendit tot i l'hermetisme dels Departaments de Salut i Educació, els quals fa mesos que treballen junts per enllestir aquest nou pla. 

L'escola, en el punt de mira arreu del món

El que encara es desconeix, i que haurà d'aclarir el document que tothom està esperant és com serà la redistribució dels alumnes en grups, el contacte que aquests tindran amb altres infants de l'escola, entre molts altres dubtes. 

Tot i les declaracions de l'epidemiòleg, hi ha molts països que tenen a l'escola en el punt de mira, ja que hi ha molts estats que creuen que l'escola pot exercir un paper important per una transmissió global del virus. Tot i això, ja hi ha països que han començat les classes. És el cas de Dinamarca, que començarà des de dilluns amb unes condicions molt similars a les que tenien abans de la pandèmia. També Alemanya ha començat l'escola ja, encara que ja han tingut algun incident: Les autoritats han tancat ja dos centres per la detecció de positius.

Què passarà si hi ha positius a les escoles?

La tornada a les aules el pròxim mes de setembre és una de les qüestions que més preocupa a hores d'ara als pares, alumnes, docents i al mateix Govern. L'objectiu és que els infants puguin tornar a les classes presencials de la manera més segura possible, i ja han avançat que s'implementaran mesures d'higiene i desinfecció, s'augmentarà la distància entre les taules i es reduirà el nombre d'alumnes per cada classe.

La Plataforma Estatal d'Infermeria Escolar va reclamar a finals del mes de juliol que els centres educatius comptessin amb una infermera per evitar la propagació de la Covid-19 i els riscos per a la salut i seguretat dels infants i joves, així com de la resta de la comunitat educativa. La plataforma remarcava que «sempre» hi ha hagut la necessitat d'aquesta figura als centres, però que en la situació actual és «molt major». Ara, el Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat noves mesures respecte a aquest tema. 


Comentaris

envia el comentari