El Govern reforça el telèfon d'atenció ciutadana 012 amb 12 milions d'euros

Es redimensiona el servei per l'increment d'activitat a causa de la pandèmia de coronavirus

Imatge del centre d'atenció del telèfon 012 de la Generalitat
El Govern destinarà 12 milions d'euros per reforçar el telèfon d'atenció ciutadana 012. | Generalitat

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts destinar 12.086.678 euros durant el període 2021-2022 a ampliar la contractació del telèfon d’atenció ciutadana 012, davant l’increment de l’activitat a causa de la pandèmia. Aquest acord també ve motivat per la necessitat d’impulsar la coordinació entre tots els canals de comunicació i la transformació digital de l’atenció ciutadana. Tot plegat implica un redimensionament de la plataforma i del funcionament del servei.

Concretament, el Govern destinarà en aquest servei 4,4 milions d'euros enguany i 7,6 milions d'euros l’any vinent. El 012 és un telèfon que ofereix atenció i informació general dels serveis i actuacions de la Generalitat de Catalunya i suport a l’hora de realitzar els tràmits en línia de l'administració catalana. Durant el 2020, el 012 va atendre més d’1,3 milions de trucades, el 20% de les quals corresponen a consultes de temes d’afers socials.

El Govern va simplificar el model de finançament del 012 el passat mes de desembre

El passat mes de desembre, el Govern va aprovar un acord per «simplificar» el model de finançament de l’atenció del 012, alhora que va mantenir la concentració dels serveis d'atenció ciutadana en aquest número de telèfon. Fins ara, els departaments havien de signar convenis amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana quan requerien atenció especialitzada dels seus serveis a través del 012. Però, a causa de l’increment de la demanda d’atenció ciutadana, el Govern va dissenyar un sistema «més àgil i eficient» a través del qual els departaments han de preveure els serveis específics dels quals el 012 haurà d’informar l’any següent.

L’objectiu de l’acord és donar resposta a gran part de les necessitats que els departaments i organismes de la Generalitat traslladen a la Direcció General d’Atenció Ciutadana. «Es tracta de millorar el servei que es presta a la ciutadania per poder oferir una atenció cada vegada més personalitzada i capaç de donar respostes tan especialitzades com sigui possible», va afegir el Govern.

En aquest sentit, l'Executiu també va aprovar els serveis especialitzats que es prestaran des del 012 durant el 2021: informació sobre la renda garantida de ciutadania, dependència, prestacions socials, famílies monoparentals i nombroses, informació tributària, sancions de trànsit i cèdules d’habitabilitat.


Comentaris

envia el comentari