YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern podria retallar la despesa en medicaments hospitalaris pel càncer i VIH

S’aplicarà «un nou model de gestió» dels fàrmacs que es consideren cars, com els del tractament contra el càncer

Amb el nou model de gestió es veurien afectats els medicaments pels tractaments de càncer i la SIDA
Amb el nou model de gestió es veurien afectats els medicaments pels tractaments de càncer i la SIDA | ACN

El Govern podria retallar la despesa farmacèutica dels hospitals. Així ho ha avisat a tots els centres de salut catalans perquè pròximament s’aplicarà «un nou model de gestió» dels fàrmacs que es consideren cars, entre els quals es troben els dels tractaments contra el virus de la SIDA i del càncer; tot i que encara no hi ha una data exacta d’aplicació.

Nou model de gestió dels fàrmacs hospitalaris

Fons del sector, segons avança ‘Crónica Global’, han explicat que el Servei Català de Salut (CatSalut) ha enviat als hospitals un document amb l’avís sobre el «nou model de gestió» dels fàrmacs cars. És a dir, CatSalut pagarà menys per ells perquè «no hi ha pressupost» i es veuran afectats els administrats en els centres hospitalaris.

D’aquesta manera el Govern aplica una part de la retallada general del 6% del pressupost autonòmic, quelcom obligatori per complir el sostre de dèficit (0,1%) establert. A més, també s’aconsegueix externalitzar la retallada pressupostària i que no s’hagin de tocar els serveis bàsics, tal com va dir a principis d’agost la consellera Alba Vergés qui va avançar que «no retallaria en Sanitat».

Tanmateix, aquesta mesura sí que afecta l’Institut Català de Salut (CS) i als consorcis sanitaris concertats, ja que es veu ajustat el pressupost que tenen els proveïdors dels serveis sanitaris: «Rebaixant els diners assignats i, així, obligant als proveïdors a buscar-se la vida tot i els seus ajustats pressupostos». De manera que, finalment, els més afectats seran els pacients, ja sigui els que estan ingressats com els que han d’anar a l’hospital per tractar-se i recollir  els seus medicaments. Però caldrà esperar al Consell de Direcció del CatSalut, que es durà a terme la segona quinzena de setembre, per obtenir més informació sobre aquestes retallades.  

També et pot interessar...


Comentaris
Manel
ES VE O MENTIDA? . NO M'HO CREC, és aparentment molt simple la vostra notícia sense dades a contrastar. FA POR AQUEST TIPUS d'Informacions

envia el comentari