Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya

El Govern alerta que podria suspendre la Diada si la pandèmia de coronavirus empitjora

L'ANC creu que el Govern «necessitaria l'estat d'alarma perquè el dret de manifestació no el pots prohibir»

El Govern de la Generalitat no descarta suspendre les manifestacions previstes per la Diada si la situació epidemiològica així ho requereix. Ho ha dit aquest dimecres la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), en què ha assegurat que es decidirà en «funció de com estiguin les dades epidemiològiques».

Interrogada sobre si cal prendre noves mesures per contenir la pandèmia a Catalunya, Meritxell Budó ha dit que «veurem en els pròxims dies com evolucionen les dades per si cal prendre certes mesures addicionals». En aquest sentit, cal recordar que el cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, va desaconsellar el passat dimarts la celebració de manifestacions multitudinàries com les de la Diada.

Cal recordar que aquest mateix dimecres, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat que mantenia les concentracions de l'11-S en prop d'un centenar d'espais, complint les mesures de seguretat de manera estricta i «adaptant» la mobilització de la Diada a les indicacions sanitàries que els trasllada Protecció Civil.

Paluzie dubta que el Govern pretengui prohibir la Diada

La presidenta de l'ANC ha explicat aquest dimecres que estan preparant 90 punts per manifestar-se el dia 11 de setembre arreu de Catalunya. En una entrevista al programa 'El món a RAC 1', ha garantit que s'hi compliran mesures de seguretat pel coronavirus com la distància entre manifestants i l'ús obligatori de mascareta i ha descartat dur a terme mobilitzacions massives: «Això no ho farem».

Paluzie ha posat en dubte que el Govern pretengui prohibir-la. «Necessitarien l'estat d'alarma perquè el dret de manifestació no el pots prohibir», ha recordat. La presidenta de l'ANC ha reivindicat l'«experiència» de l'ANC en l'organització de manifestacions des de fa anys i ha assenyalat que s'han dut a terme protestes de petit format els darrers mesos «i en cap s'hi han vist imatges d'aglomeracions generadores de riscos, sinó que s'actua amb molta responsabilitat».

«Anirem a una mobilització presencial molt descentralitzada amb estrictes mesures de distància de dos metres entre persona», ha garantit, tot evitant carrers estrets i establint controls per evitar aglomeracions.