YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les reunions podran ser d'un màxim de 10 persones i respectant la distància mínima

La majoria de les províncies comencen aquest dilluns, 11 de maig, la fase 1

Un grup d'amics esmorza en una cafeteria oberta a Formentera aquest dilluns.
Aquest dilluns es comencen a permetre, en algunes comunitats, les reunions de fins a 10 persones | Catalunya Diari

Moltes províncies ja han arribat a la fase 1 del confinament i amb això s'acosten novetats que sens dubte alegraran a aquells que han aconseguit passar de fase.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que les reunions entre familiars i amics mai podran superar un màxim de 10 persones, però ha assegurat que aquestes reunions no tindran límit de temps.

«No hi ha limitació horària per a les activitats que es permeten en la fase 1», reconeixia el ministre en una roda de premsa que va realitzar juntament el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

A més, Fernando Simón també s'ha pronunciat sobre la polèmica que s'ha donat en algunes comunitats autònomes en pretendre canviar als nens d'horari a causa de les altes temperatures. El govern ho ha deixat en mans de les comunitats on tindran «un marge de dues hores per a adaptar-les».

En referència als territoris que no han aconseguit passar de fase, Illa assegura que no hauran d'esperar 15 dies per passar a la segona fase, sinó que aquest mateix dilluns «ja poden lliurar» un nou informe per a la seva valoració i que abans del cap de setmana següent se'ls intentarà donar una resposta perquè puguin passar a la fase 1 el pròxim dilluns 18, encara que això sí, adverteix que cal tenir especial cura en aquestes regions a causa de «la densitat de població, la mobilitat i l'intercanvi nacional i internacional que tenen».

No correran la mateixa sort aquells que ja estan ala fase 1, ja que no podran avançar-se a la fase següent fins a d'aquí 15 dies com a mínim. Això sí, a canvi que ha succeït aquest divendres, Salvador Illa ha assegurat que les CCAA seran avisades amb més antelació sobre qui passa a la següent fase i qui no.

Què es pot fer a la fase 1?

Aquells que hagin superat la fase 0, estan un pas més a prop de tornar a la normalitat. Aquest dissabte s'ha publicat al BOE que estaran permeses les reobertures de terrasses al 50% a l'hostaleria.

A cada taula hi podrà haver un màxim de 10 persones que hauran de respectar la distància interpersonal entre elles. En referència als hotels o allotjaments turístics, podran obrir les portes però els serveis de restauració serà d'ús exclusiu per a clients.


Comentaris

envia el comentari