El Nadal va agafant forma a Catalunya: El Govern anuncia que permetrà trobades de fins a deu persones

El secretari de Salut pública ha aclarit també que entre avui i demà el Govern decidirà si els nens de fins a 14 anys han de comptar en aquesta restricció

Imatge d'arxiu del secretari de Salut, Josep Maria Argimon.
Josep Maria Argimon es mostra partidari de que els àpats de Nadal es puguin reunir deu persones | acn

El Nadal a Catalunya va agafant forma. A falta encara d'oficialitat, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest matí que les trobades de Nadal es fixaran en deu persones a partir del 21 de desembre. En una entrevista a 'Radio 4', el representant de Salut ha explicat també que caldrà evitar que aquestes persones pertanyin a més de dues bombolles. «Mai reunir-se més de dues terceres bombolles simultàniament», ha explicat. 

Preguntat per la posició dels nens, Argimon s'ha mostrat partidari que la mainada de fins a 14 anys no comptin en aquesta restricció ja que, segons ha assegurat, «no son grans contagiadors». A més a més, el mateix Argimon ha assegurat que entre aquest dilluns i dimarts el Govern haurà de prendre posició i començar a definir d'una vegada per totes les pautes a seguir en aquest Nadal atípic a Catalunya. 

La tercera onada, una amenaça real

En la mateixa entrevista, Argimon ha revelat que sí que veu possible una tercera onada immediata (a partir del gener) i per això ha fet una crida a seguir complint les normes. «La nostra fita és arribar al gener amb unes bones dades. És possible que arribi una tercera onada. Hem d'intentar al màxim aprofitar la baixada de les dades actuals per aconseguir els millors indicadors possibles. Per això és prioritari limitar la interacció social; si ho fem, podrem arribar en bona situació epidemiològica a la fase de vacunació», ha dit. 


Comentaris

envia el comentari