Meritxell Budó i Pere Aragonès.

Delgado diu que no està tancat que els actes culturals siguin una excepció al confinament de cap de setmana

Ha explicat que encara es treballarà el tema aquest divendres per tal d'aconseguir uns criteris «els més coherents possibles»

El subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha assegurat que no està tancat que els actes culturals siguin una excepció en el confinament municipal de cap de setmana. Després que el Govern apuntés aquest dijous que seria així, Delgado ha dit a Catalunya Ràdio que aquest és un dels «serrells» oberts.

Ha explicat que encara es treballarà el tema aquest divendres per tal d'aconseguir uns criteris «els més coherents possibles». «Quan permetem que hi hagi mobilitat per anar a veure una obra de teatre, ens plantegem que hi ha famílies que es volen trobar el cap de setmana i no poden, si això és coherent o no», ha declarat. Ha afegit que en la publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) això «acabarà d'estar clar».

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va indicar dijous que la cultura es mantindria com una excepció en el toc de queda. D'aquesta manera, els espectadors podrien arribar més tard de les 22.00 hores a casa si han anat al teatre, al cinema o a un concert. Fonts de Cultura també van afegir que seria excepció per al confinament municipal o comarcal de cap de setmana (en funció de la fase).

A partir de dilluns, en la primera de les quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran amb un aforament del 50% i sense superar les 500 persones de públic. Museus, biblioteques i sales d'exposicions amplien les restriccions del 30% al 50%.

Modificar les restriccions de cara al Nadal

Cal recordar, a més, que, tal com hem informat anteriorment, la proposta de modificar les restriccions del toc de queda, que obliga els catalans a romandre a les seves cases a partir de les 22.00 hores cada dia, està sobre la taula de cara a algunes dates assenyalades com el dia de Nadal. Tanmateix, en paraules de Pere Aragonès: «La setmana que ve ho debatrem».