YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

💉 El Camp Nou es convertirà en un dels set punts de vacunació massiva a Catalunya

El Govern veu «molt probable» que els alumnes hagin d'abrigar-se per poder ventilar aules

Educació estudia comprar màquines renovadores d'aire, però no serà una mesura immediata

Imatge d'un alumne dins d'una aula amb mascareta
El Govern preveu que els alumnes hagin d'anar abrigats a classe durant els mesos d'hivern. | Àngel Ullate

El director general de centres públics de la Generalitat de Catalunya, Josep González Cambray, ha assenyalat que és «molt probable» que els alumnes hagin d'anar abrigats a classe per a poder mantenir obertes les finestres de l'aula i ventilar l'aire, com a mesura contra el coronavirus. Ho ha dit aquest diumenge en una entrevista al programa 'Via lliure', de RAC 1, en què ha assegurat que a les escoles s'obriran portes i finestres el mínim temps possible, però que si és necessari estaran més temps obertes.

En aquest sentit, González Cambray ha valorat que «la ventilació és una mesura importantíssima per a minimitzar el risc de contagi, i això s'aconsegueix amb la renovació de l'aire» durant tota la jornada acadèmica. En ser preguntat per la possibilitat d'utilitzar màquines renovadores de l'aire, ha dit que des del Govern es plantegen «totes les mesures perquè les escoles estiguin obertes i siguin segures».

Tot i aquesta afirmació, però, ha reconegut que encara no s'han comprat aquestes màquines perquè «estem a l'espera de veure la necessitat». El director de centres públics de la Generalitat ha afegit que «no és només un tema econòmic, també és un tema de realisme».

Una associació de famílies d'alumnes demana que s'aturi l'activitat lectiva temporalment

En el mateix àmbit escolar, l'associació de Famílies per a la Revolta Educativa ha fet una crida a aturar l'activitat lectiva de forma temporal davant de l'elevada transmissió comunitària del coronavirus que hi ha actualment, i que ha portat el Govern a aplicar restriccions socials en els darrers dies. Per aquest motiu, l'associació ha demanat a les famílies que no portin els seus fills als centres i, també, ha instat els docents i altres treballadors de l'àmbit educatiu a mobilitzar-se i als sindicats, a liderar la protesta «en forma de vaga unitària», segons han explicat en un comunicat.

Aquesta organització ha demanat una aturada temporal, mentre el risc de rebrot sigui molt elevat, i que serveixi per replanificar la presencialitat als centres educatius amb més mesures de seguretat i més personal i mitjans.


Comentaris

envia el comentari