Imatge de Pere Aragonès, president de Catalunya, fent la seva intervenció al Parlament de Catalunya

El Govern vol contraatacar: Busquen una restricció alternativa al toc de queda

L'executiu català lamenta que «un cop més, els jutges facin d'epidemiòlegs»

Aquest dijous al migdia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat inesperadament la petició del Govern català d'allargar el toc de queda a 148 municipis. El Govern pretenia aprovar el toc de queda amb un canvi de criteri: davant la baixada de la incidència i la necessitat i la demanda d'algunes localitats per emparar-se en la mesura per evitar aglomeracions nocturnes, volia establir el llindar per entrar a la llista als 125 casos.

El Govern es pronuncia i busca alternatives

Davant aquesta situació, el Govern ja s'ha pronunciat mentre analitza la resolució del TSJC. Fonts de Govern indiquen que s'estan estudiant possibles alternatives, i que l'executiu català lamenta que «un cop més, els jutges facin d'epidemiòlegs». El tribunal ha fixat mantenir el criteri d'una incidència acumulada en els darrers set dies superior als 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, tal com havia estat fins ara.

Dinou localitats estaran afectades pel toc de queda

Sigui com sigui, el TSJC no ha considerat prou justificada la sol·licitud, i finalment, ha aprovat la pròrroga del toc de queda des del 20 d'agost fins al 3 de setembre. Ho ha fet, però, en tan sols dinou municipis, entre els quals no hi ha Barcelona. Així, les localitats afectades es troben en punts repartits del territori català, i no gaires a l'Àrea Metropolitana. 

Els municipis afectats de la província de Lleida seran Alcarràs i Balaguer. Amposta, Calafell, Montblanc i Móra d'Ebre són les quatre localitats afectades de la demarcació de Tarragona. A Girona, entren a la llista Banyoles, Celrà, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. Arenys de Munt, Badia del Vallès, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell i Palafolls seran les localitats afectades a Barcelona.

El TSJC sí que aprova les restriccions ja vigents

Malgrat tot el terrabastall, el Tribunal Superior de Justícia sí que ha aprovat la resta de restriccions fins ara vigents. Es tracta de la limitació de les reunions a un màxim de deu persones i la restricció de l’horari de totes les activitats fins a dos quarts d'una de la matinada. A més, els assistents a esdeveniments d’oci o culturals han d’estar asseguts i han de mantenir la distància interpersonal de dos metres i mig.