Gran dispositiu i expectació a Granada per una possible pantera negra

Uns veïns van donar l'alerta i ara el cas s'ha fet mediàtic i internacional

Imatge d'un exemplar de pantera negra
Gran dispositiu per a 'caçar' la possible pantera negra a Granada | arxiu

Expectació màxima a Andalusia per la possible presència d'una pantera negra a Ventas de Huelma, a la província de Granada, un petit municipi de tot just 600 habitants. Un grup de veïns que passejava prop del castell de la localitat va assegurar fa una setmana haver vist un felí salvatge de color negre molt semblant a aquesta espècie. L'alerta no va deixar indiferent l'ajuntament, que va posar en marxa de seguida un dispositiu especial de recerca de l'animal, mentre que va demanar calma als seus habitants.

La història s'ha fet cada dia més grossa i fins i tot ja ha captat l'interès de la premsa internacional. De fet, aquest dispositiu ha anat creixent i ja compta amb agents de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia, voluntaris de Protecció Civil, membres de la Guàrdia Civil (fins i tot amb un helicòpter) i experts. Tots ells segueixen un pla exhaustiu de recerca i captura davant la presència de cada vegada més curiosos i mitjans de comunicació.

Els experts de la Guàrdia Civil han instal·lat càmeres tèrmiques a la zona, han instal·lat una caixa trampa per atrapar l'animal salvatge en el cas que existeixi i compten amb armes amb dards tranquil·litzants per si fessin falta.

Possible solució de l'misteri

La novetat més rellevant en aquest cas ha estat la captura aquest passat dijous d'unes imatges per part del fotògraf Alfonso Azaustre, que hauria trobat l'animal. Però segons aquestes fotografies, no estaríem parlant d'una pantera negra, sinó d'un gat negre amb sobrepès amb unes dimensions fora del normal. Totes aquestes imatges se les ha quedat l'ajuntament que, fins que no hi hagi resultats en l'operatiu, mantindrà el dispositiu i la petició de calma i prudència per a la població.

El culebrot ha arribat tan lluny que, fins i tot, un grup de veïns asseguren haver sentit el rugit de l'animal, tot i que, segons apunten les primeres informacions, es tractaria del ronc habitual d'un gat.

En definitiva, l'expectació i especulacions continuaran mentre no es resolgui el gran misteri: Serà una pantera o un gat negre de dimensions extraordinàries? Fins llavors, les històries dels veïns seguiran a peu d'uns carrers de Vendes d'Huelma que han quedat deserts davant la por de trobar-se amb la fera.


Comentaris

envia el comentari