Operació sortida de Sant Joan

Grans cues en l'operació sortida de Sant Joan a Catalunya: 60 quilòmetres de congestió

Cal extremar les precaucions a la carretera

L'operació sortida de Sant Joan ja ha començat. Són moltes les persones que han decidit fer una escapadeta aprofitant aquest cap de setmana 'llarg', ja que demà, dia 24 de juny, és festiu a Catalunya.

Si les carreteres ja són perilloses per si soles en dies normals, en època de vacances el risc de patir un accident de trànsit s'incrementa considerablement i cal anar amb molt de compte a l'hora d'agafar el cotxe.

Per aquest motiu, és necessària una precaució extrema davant de l'alta mobilitat que s'espera per aquestes dates sense restriccions de la pandèmia i amb diversos peatges alliberats. 

60 quilòmetres de congestió

D'aquesta manera, grans aglomeracions de cotxes s'han concentrat a les carreteres catalanes, on s'han registrat més de 60 quilòmetres de cues.

Les carreteres d'alta capacitat de Catalunya registren aquest dijous a les 4 de la tarda més de 60 quilòmetres de Catalunya en l'operació sortida de la revetlla de Sant Joan.

L’embús més gran se situa a l’AP-7 en direcció Tarragona, on hi ha fins a 27 km de retenció entre Sant Andreu de la Barca i Santa Perpètua de Mogoda.

En l’altre sentit, cap a Girona, hi ha 20 quilòmetres de cua que comencen a Granollers i arriben a Cerdanyola del Vallès. L’altre focus de congestió és a l’A-2, en direcció Lleida, on hi ha 18 quilòmetres de congestió entre Castellbisbal i Sant Joan Despí.

Altres llocs on hi ha congestió són 8 quilòmetres a la B-23 al Papiol en direcció a Tarragona i 11 quilòmetres a la C-32 a Sitges en direcció a Tarragona.

Segons el Servei Català del Trànsit, la Ronda Litoral presenta 11 quilòmetres de circulació densa amb alguna retenció en direcció Nus de la Trinitat.

I la situació és similar a la Ronda de Dalt en la mateixa direcció, on hi ha 10 quilòmetres on els vehicles troben retencions.

El Servei Català de Trànsit informa

A través del seu compte de Twitter, el Servei Català de Trànsit va fent un seguiment i informant sobre la congestió de vehicles a les carreteres catalanes en els diferents punts de Catalunya. 

Així, aquestes són les últimes piulades publicades per trànsit en el marc de l'operació sortida de les festes de Sant Joan a casa nostra.