Imatge de viatgers arribant a un aeroport

Grècia veta als turistes espanyols i només podran entrar si aporten una PCR negativa

Grècia va registrar el diumenge la seva major taxa de contagis des de l'inici de la pandèmia

El Govern de Grècia ha anunciat aquest dilluns que els viatgers arribats des de diversos països, entre ells Espanya, estaran obligats a presentar una prova PCR negativa per a descartar que siguin portadors del nou coronavirus. La mesura entrarà en vigor el dilluns, 17 d'agost.

Les autoritats gregues han inclòs a Espanya en una llista de la qual també formen part Suècia, República Txeca, Bèlgica i Països Baixos. Els passatgers dels avions procedents d'aquests països hauran de portar amb ells una prova realitzada en els dies previs, fins a un màxim de 72 hores.

També hauran de presentar els resultats negatius d'una prova PCR els qui ingressin al país per la frontera terrestre. Aquesta reforma afecta també als ciutadans grecs, així com als qui tinguin permís de residència a Grècia, segons la cadena pública ERT.

Les autoritats no oculten la seva preocupació per la possible importació de casos i han posat límit també a l'oci nocturn en enclavaments turístics com Creta, Santorini i Mikonos, on els bars hauran d'estar tancats abans de mitjanit.

Grècia va registrar el diumenge la seva major taxa de contagis des de l'inici de la pandèmia, amb més de dos centenars de positius en 24 hores, fins a un total de 5.623. A més, les autoritats van elevar a 212 la xifra de morts, un més que el dissabte.

Molts països imposen restriccions o recomanen no viatjar a Catalunya pels rebrots

A mesura que empitjora la situació a l'Estat, molts països se sumen a les iniciatives de recomanar no viatjar a Espanya i, per conseqüent a Catalunya. En concret, ja són més d'una desena els països europeus que imposen restriccions o recomanen no viatjar a Catalunya pels rebrots de la Covid-19.

Dinamarca ha estat l'últim a unir-se a aquesta llista, després que el ministeri d'Exteriors hagi recomanat que els viatgers que tornen de Catalunya, l'Aragó i Navarra es facin un test a la tornada al país. Malgrat alertar de les «altes taxes d'infecció», el govern danès no desaconsella viatjar a aquests territoris, cosa que sí fan Alemanya i França en el cas de Catalunya.

En el cas del Regne Unit, la recomanació de no viatjar és a tot Espanya i imposa una quarantena de 10 dies. Finlàndia també recomana fer un aïllament de 14 dies als viatgers provinents d'Espanya.

En el cas de Noruega, també s'imposa una quarantena de 10 dies. Irlanda imposa un aïllament de 14 dies als viatgers provinents d'Espanya, de la mateixa manera que Lituània, Estònia i Letònia, que a més desaconsella viatjar a Espanya.