Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una cambrera atenent una taula amb dos comensals en un restaurant de Girona

La denuncia dels restauradors barcelonins contra el Govern: «Estem cansats»

El sector llança un vídeo on es simula un xat amb representants de l'Executiu català per queixar-se de la falta d'ajuts
Una cambrera atenent una taula amb dos comensals en un restaurant de Girona
Els restauradors de Barcelona han carregat contra el Govern per assenyalar la restauració. | Cedida

El Gremi de Restauració de Barcelona ha denunciat «l'absència total de diàleg i de treball tècnic» amb el Govern després que es limités l'obertura dels establiments a les portes de les vacances de Nadal. «La Generalitat no pot seguir obviant el drama humà d'un sector incapaç de tirar endavant amb aquestes restriccions i, sobretot, sense ajudes solvents», ha dit el director del Gremi, Roger Pallarols.

Per tal de denunciar la situació, el sector ha fet públic un vídeo on se simula un xat a través d'una aplicació de missatgeria instantània entre membres del Govern i representants de la restauració. Al llarg de la conversa, els empresaris es queixen de la seva situació i els membres de l'executiu acaben abandonant el grup. Durant el vídeo, els empresaris ficticis recorden que ja han patit tres tancaments dels negocis i es queixen que no poden arribar a final de mes.

«Amb l'ajuda de 1.500 euros no n'hi ha ni per a pipes»

En la recreació, que s'ha compartit a través de les xarxes socials del Gremi, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, assegura que es posarà «els recursos que calgui» a disposició dels sectors afectats i diu que el Govern «no ha deixat de treballar ni un segon» per acompanyar-los.

Tot i això, els restauradors es queixen que «amb l'ajuda de 1.500 euros no n'hi ha ni per a pipes» i diuen que estan «cansats que es passin la pilota entre administracions». Al final del vídeo, Pere Aragonès, Meritxell Budó i Alba Vergés abandonen el xat, i un dels restauradors demana «tenir-ho en compte el 14-F», a les eleccions.

Pallarols ha avisat que si els pròxims dies hi ha un repunt de contagis tot i les mesures aplicades a la restauració «caldrà exigir responsabilitats polítiques». Des del Gremi de Restauració s'assegura que «tampoc pot culpar la restauració cada cop que l'evolució de la pandèmia empitjora. Sembla que tinguem la culpa de tot i no és així!».