Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Festa 'rave' de Cap d'Any a una nau abandonada de Llinars del Vallès

L'oci nocturn carrega contra el Govern per la 'rave' de Llinars: «S'ha posat en risc la població»

El sector denuncia que hi hi hagut «passivitat» davant la festa il·legal organitzada al Vallès Oriental

Festa 'rave' de Cap d'Any a una nau abandonada de Llinars del Vallès
El sector de l'oci nocturn carrega contra l'actuació del Govern davant la festa 'rave' il·legal, organitzada a Llinars del Vallès. | Twitter (@tv3)

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) ha denunciat aquest dissabte «la passivitat» del Govern i de les administracions davant la festa 'rave' organitzada a Llinars del Vallès, a la comarca del Vallès Oriental. «En 48 hores hi ha hagut molt temps per poder intervenir, de fet, quan hi ha intervencions en locals d'oci nocturn es desallotja en menys d'una hora», ha criticat en declaracions a l'ACN el secretari general de la federació, Fernando Martínez, que s'ha desplaçat fins a la nau abandonada.

En aquest sentit, ha afirmat que «si hi hagués l'oci nocturn regulat i obert no passarien coses com aquestes». Així mateix, ha alertat que «s'ha posat en risc la població», tot destacant que molts dels assistents «han anat a comprar alcohol al municipi», amb el corresponent risc de brot. Martínez ha dit que no entén «com 200 cotxes es poden moure per tot Catalunya venint de França i Itàlia sense cap control».

Fernando Martínez ha destacat que «es deixa un muntatge espectacular de discoteca que requereix hores per instal·lar-lo», alhora que ha assegurat que és increïble que l'alcalde de Llinars no ho sabés. «Nosaltres creiem que cal que s'obri l'oci nocturn perquè la gent deixi de fer festes il·legals sense mesures higienicosanitàries», ha conclòs.

Un operatiu «lent» per poder identificar i denunciar els assistents

L'operatiu va iniciar el mateix dia 1 de gener de matinada, quan es va tenir constància de la situació a la nau abandonada, però no es va procedir a actuar de manera immediata donat que es va considerar que calia valorar com fer-ho. «Una actuació precipitada poques hores abans de Cap d'Any no es podria haver produït amb garanties per a ningú, ni per als assistents ni per a la policia», ha destacat el director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer.

Per això no ha estat fins aquest matí quan s'ha tingut la validació d'actuació en l'operatiu, en què hi participen uns 200 agents de diverses unitats de la policia catalana, amb suport de la Policia Local de Llinars del Vallès. L'operatiu serà «lent», segons Ferrer, ja que cal identificar tots els participants per a poder-los denunciar un per un, derivar-los al seu vehicle i inspeccionar-lo.

En aquest sentit, el director general dels Mossos ha afirmat que es faran arribar les sancions corresponents a cadascun dels assistents, encara que es tracti de persones residents en altres països, donat que a la festa hi havia molts vehicles amb matrícula de països com França o Itàlia.