Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

El Gremi de Restauració considera la pròrroga del tancament de la restauració «insostenible»

El Govern ha anunciat aquest dijous una nova pròrroga de deu dies del tancament de bars i restaurants, una mesura aplicada per fer front a la segona ona de la pandèmia de coronavirus. D'aquesta manera, el sector no podrà obrir les portes fins a, com a mínim, el dia 23 de novembre. L'anunci no ha agradat gaire al Gremi de Restauració de Barcelona, el qual considera que és la pròrroga és «insostenible».

Així ho ha expressat en un comunicat després de fer-se pública la decisió de la Generalitat, la qual també afecta altres sectors amb restriccions, com són els teatres, cinemes i gimnasos. Recordem que aquesta mesura la va aplicar el Govern fa dues setmanes, just en plena segona onada i després d'imposar-se el toc de queda.

L'entitat ha advertit que des de la Generalitat no s'està seguint el camí correcte, i ha avisat que «s'està enfonsant l'economia», alhora que la Comunitat de Madrid demostra que és possible doblegar la corba sense parar les activitats, apunta el gremi de la ciutat. Per això, han criticat als responsables de la Conselleria de Salut d'haver perdut «qualsevol mena de vinculació amb el món real» i amb el sofriment dels professionals autònoms i de les empreses que tantes pèrdues estan tenint en aquests moments. «L'esperpent de les ajudes al sector evidencia la desesperació de les famílies. La situació és insostenible», ha lamentat el gremi.

Tot i que el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, va proposar que la restauració pogués reobrir parcialment ja aquest cap de setmana amb diverses condicions, i també diversos alcaldes metropolitans van pressionar en aquest sentit; el Departament de Salut, per la seva part, ja va deixar clar dilluns que era partidari de mantenir les restriccions perquè la situació de les UCI és complexa. En aquesta línia, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon ha assegurat avui en roda de premsa que «necessitem aquests 10 dies» per acabar de doblegar la corba.

Centres d'estètica i massatge podran obrir a partir de dissabte

No obstant això, a partir d'aquest dissabte sí que podran obrir els centres d'estètica i de massatge amb serveis individuals, ja que la nova resolució es publicarà la nit de divendres. A més, el Govern també ha aprovat la limitació a 100 persones als centres de culte.
Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s'està treballant amb diversos sectors per fer un pla de desescalada a partir del 23 de novembre, començant pels serveis a l'exterior.