Imatge d'un cambrer servint un cafè a una clienta.

El Gremi de Restauradors demana als negocis que facilitin la vacunació als treballadors

Els restauradors de Barcelona recorden que hi ha molts empleats menors de quaranta anys al sector, i destaquen que la vacunació servirà per disminuir el nombre de contagis

Missatge del Gremi de Restauradors dedicat als bars i restaurants, a qui es demana que garanteixin la seguretat del personal. El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat a les empreses del sector que donin les màximes facilitats perquè els seus treballadors es vacunin com més aviat millor, ara que ja està obert el procés pels majors de setze anys.

L'associació recorda que el percentatge d'empleats de menys de quaranta anys que treballen en bars i restaurants de la ciutat és molt notable. En aquest sentit, el gremi demana «als restauradors que facilitin aquesta vacunació». Aquesta és la petició que Roger Pallarols, director del gremi, escriu en un comunicat. Pallarols recomana que els establiments promoguin activament la vacunació, ja que «és l’única manera de sortir d’aquest pou». 

Segons el gremi, la vacunació podrà per reduir els contagis generats en l'àmbit

El gremi argumenta que, tractant-se de persones que treballen de cara al públic, la vacuna, a més, «servirà per disminuir el nombre de contagis en aquest àmbit, que en moltes ocasions ha obligat a suspendre l’activitat temporalment de forma preventiva». «Per això, fem una crida a tot el personal dels locals de restauració: si us plau, vacuneu-vos», conclou Pallarols. Al mateix temps, l'organització se suma a la recomanació que han fet les diferents administracions perquè tota la població es vacuni.

Antoni Trilla demana tornar a les restriccions als bars i restaurants

En referència a la restauració, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, feia un reclam que pot semblar incendiari i injust per al sector. En una entrevista a RAC1, Trilla apostava per limitar els horaris d'alguns establiments, com podrien ser els bars, per aturar l'increment de casos. «Menys hores oberts, menys risc de contagi», resumia amb rotunditat l'investigador

Trilla considera que tornar al toc de queda hauria de ser «una de les últimes possibilitats», i argumenta que limitar els horaris dels establiments seria una «posició intermèdia». El doctor valorava que el tancament de l'oci nocturn «pot ajudar» i que, en tot cas, el que s'ha d'evitar són situacions de risc com aglomeracions o interiors i complir estrictament les quarantenes. D'altra banda, afirmava que la variant Delta pot representar ara un 50% dels casos i serà la majoritària en aproximadament un mes.