Greta Thunberg, enfundada en un impermeable groc.

Greta Thunberg participa en una nova marxa a Suïssa

La jove activista sueca promet presionar al Fòrum de Davos perquè els grans líders mundials afrontin amb serietat l'emergència climàtica

Greta Thunberg va arribar a Suïssa per participar en una manifestació de joves aquest passat divendres a Lausana i prometent que al Fòrum de Davos farà una crida als líders mundials perquè afrontin amb serietat la crisi climàtica.

«Per a mi és la setmana número 74 de vaga, els joves de tot el món hem començat aquestes vagues cada divendres, i hauríem d'haver fet això molt temps enrere», va proclamar la jove activista, acompanyada de la seva famosa pancarta 'Skolstrejk för klimatet'.  

«Estem en una nova dècada però de moment en ella no hem vist signes que s'estigui duent a terme una veritable acció pel clima, i això ha de canviar», va destacar Greta. La manifestació a Lausana va commemorar un any de vagues estudiantils pel clima a Suïssa, inspirades com en molts altres països del món per la qual Thunberg va iniciar en solitari en l'estiu de 2018.

Nou èxit en una nova manifestació on participa Greta 

La manifestació es va desenvolupar durant dues hores pels principals carrers de Lausanne i va ser una de les més importants de la ciutat suïssa  a la vora del llac Léman, que aquests dies acull els Jocs Olímpics Juvenils d'Hivern. Els manifestants, entre ells molts nens i adolescents,  van corejar lemes com 'sense naturalesa no hi ha futur' o 'polítics, esteu acabats, els joves han sortit al carrer'.

En l'inici de la manifestació,  la policia va treure a la força un grup d'antifeixistes encaputxats i la presència va ser rebutjada per la resta de manifestants, però en general la manifestació es va realitzar amb èxit. La presència de Thunberg, també va generar avalots, pel fet que centenars de manifestants, curiosos i periodistes van intentar fotografiar-la, arribant a interrompre la marxa.

La protesta es produeix en la mateixa setmana en què, la justícia suïssa, va dictar una  sentència absolutòria contra 12 activistes climàtics que van entrar en una sucursal de 'Credit Suisse' a Lausana disfressats de tenistes per demanar a Roger Federer que tallés els seus llaços comercials amb l'entitat mostrant una pancarta en què van tornar a demanar a l'esportista més cèlebre de país que s'involucri més en la lluita contra l'emergència climàtica.