Imatge d'arxiu de la farmacèutica catalana Grifols

La farmacèutica catalana Grifols compra set centres de donació de plasma als Estats Units

L'operació permetrà a l'empresa disposar de 240.000 litres de plasma anuals

Grifols continua la seva campanya d'expansió. La farmacèutica catalana segueix ampliant els seus dominis i, aquest dimecres, ha anunciat la compra de set centres de donació de plasma als Estats Units. L'adquisició d'aquests set centres, que fins ara gestionava l'empresa italiana Kedrion, ha costat 55,2 milions de dòlars, és a dir, 46,6 milions d'euros i ja té el vistiplau de les autoritats reguladores. A més, l'operació es finançarà amb recursos propis i, per tant, s'evitarà la necessitat d'emetre nou deute. La compra d'aquestes instal·lacions permetrà a Grifols disposar de 240.000 litres de plasma anuals, tal com ha informat l'empresa a través d'un comunicat.

Tal com ha reconegut la farmacèutica catalana, aquesta operació servirà per «seguir reforçant la xarxa integrada de plasma de Grifols» i, d'aquesta manera, tenir «un important avantatge competitiu» dins del sector. I és que l'adquisició s'emmarca dins el pla estratègic del grup, que vol expandir i diversificar l'accés al plasma. Actualment, Grifols disposa de 351 centres de plasma, dels quals 296 es troben als Estats Units i 55 a Europa, concretament a Alemanya, Àustria i Hongria.

En aquest sentit, Grifols assegura que mantindrà el compromís de «seguir incrementant la disponibilitat de plasma per continuar assegurant el subministrament de teràpies plasmàtiques». De fet, aquesta no és, ni de bon tros, l'única operació d'aquestes característiques que ha realitzat la farmacèutica catalana recentment. Durant l'exercici 2021, l'empresa ja ha tancat diverses adquisicions que li han permès disposar d'1,4 milions de litres de plasma addicionals a l'any. Entre aquestes noves adquisicions, l'operació més rellevant es va produir el març passat, quan Grifols va adquirir 25 centres de donació als Estats Units, que eren gestionats per l'empresa BPL Plasma i que li permeten obtenir al voltant d'un milió de litres de plasma anuals.

El pla de Grifols, però, no s'atura aquí. I és que, aquest 2021, la companya catalana té previst obrir entre 15 i 20 nous centres de donació en els mercats on ja té presència. A més, també té previst posar en marxa els primers centres de plasma a Egipte, on el passat novembre van signar una aliança estratègica amb el govern del país africà. 

Grifols no obté resultats a un estudi d'immunoglobulines hiperimmunes per tractar la Covid-19 en pacients hospitalitzats

D'altra banda, Grifols no ha assolit resultats «estadísticament significatius» en les variables primàries de l'estudi d'immunoglobulines hiperimmunes com a tractament contra la covid-19 en pacients hospitalitzats, segons va anunciar en una nota de premsa la setmana passada. Aquesta via es trobava en la fase 3 d'un assaig finançat per l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units. Grifols ha informat que seguirà endavant amb les més de 20 iniciatives d'investigació que té encetades al voltant de la Covid-19.