Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada

Una grua s'emporta el cotxe oficial de Quim Torra mentre dinava

La policia local no sabia que es tractava del vehicle de la Generalitat on viatjava l'expresident

Petit incident el que ha viscut avui l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a València, on ha viatjat aquest dilluns amb l'objectiu de presentar el seu nou llibre, titulat 'Les hores greus'. Una grua s'ha emportat el cotxe oficial amb el qual havia arribat a la ciutat mentre l'expresident dinava en un restaurant.

L'acte de presentació del llibre estava previst per a les 19.00 hores de la tarda, a l'Octubre centre de Cultura Contemporània. Les autoritats tenien coneixement de la presència de Torra a València aquest dilluns, però sembla que el cos de seguretat no esperava que estigués hores abans de l'acte a la ciutat.

Així, una patrulla de la policia local procedia a sancionar el vehicle oficial de la Generalitat de Catalunya en el qual havia viatjat Quim Torra per estar mal aparcat, sense saber a qui pertanyia, avisant a més la grua perquè el retirés. Però finalment tot ha quedat en una anècdota, segons Cadena Ser, ja que el vehicle ha estat tornat de seguida a la comitiva de  l'expresident quan les autoritats han sabut a qui pertanyia.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Torra no pensa pagar les multes de la JEC

Deixant de banda l'anècdota de Quim Torra d'aquest dilluns a València, recordem que aquesta passada setmana l'expresident del Govern afirmava que no pensa pagar les tres multes de la JEC que el Tribunal Suprem confirmava el passat dijous per incomplir «el deure de neutralitat política» en període electoral.

«Era el meu deure fer públic que al seu Estat, com va denunciar l'ONU, es persegueix els dissidents i s'empresona a qui discrepa», replicava, en resposta a una piulada del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que informava de la decisió. Torra també els retreia el tractament que li feien en el tuit, on es referien a ell com a «Joaquim Torra»: «Per a vostès, el president Torra, rectifiquin», els deia.

El TS ha desestimat els recursos de Torra contra tres acords de la Junta Electoral Central (JEC) de 2019 que el multaven per incomplir el «deure de neutralitat política dels poders públics en període electoral». L'alt tribunal ha confirmat dues multes de 3.000 euros i una de 2.500, ja que ha considerat que es tracta d'acords «conformes a dret» i veu les sancions «proporcionals».

Les multes són per l'exhibició de llaços grocs i altres símbols «partidistes» en façanes d'edificis públics, per l'emissió d'un missatge institucional per Sant Jordi amb contingut «coincident» al de formacions polítiques que es presentaven a les eleccions i per un correu dirigit a funcionaris.