El Grup Bon Preu està negociant la compra de Caprabo. Segons detalla VIA Empresa, les dues grans cadenes de supermercats tenen en marxa un grup per la transacció, que no arriba a les deu persones, per intentar tancar l'operació. La negociació està encapçalada pel director general del Grup Bon Preu, Joan Font, i segons el citat mitjà «va per bon camí». De fet, assegura que ja passat «el primer tall» de candidats i pugna amb un altre competidor: Carrefour.
Malgrat això, la negociació anirà per llarg perquè hi ha molts serrells a parlar. Alguns d'aquests són el model de franquícies i botigues de Caprabo, amb una xarxa de fins a 32 supermercats i amb Catalunya com a principal mercat estratègic. Bon Preu aposta per tenir-li els establiments en propietat, un fet que li permetria «cobrir molt més territori català».
De fet, el director general Joan Font ha assegurat en més d'una ocasió que l'objectiu del grup és tenir entre un 20% i un 22% de quota del mercat i facturar enguany prop de més de 1.600 milions d'euros. L'any 2018, la facturació va ser de 1.347 milions d'euros, un creixement del 12,4% respecte a l'any anterior.
Per la seva banda, Eroski segueix el seu procés de desinversions i treballa en plena pandèmia de coronavirus amb ofertes per la seva cadena catalana de supermercats: Caprabo. Aquest és l'encàrrec que se li ha fet a la consulta Price Waterhouse Coopers, tal com va explicar el diari Expansión. A més, a això s'afegeix la dificultat afegida del deute de Caprabo. Es troba en números vermells amb aproximadament 350 milions d'euros en negatiu.
La història de Caprabo
Cal recordar que la cadena de supermercats Caprabo es va crear l'any 1959 quan les famílies Carbó, Prat i Bonet van obrir el seu primer supermercat a Barcelona. Els tres cognoms van formar el nom de l'actual establiment. L'any 2003 La Caixa va decidir convertir-se en propietària de Caprabo i el Grupo Eroski va entrar a la cadena catalana de supermercats el 2007 comprant el 75% de les accions per un valor de 1.300 milions d'euros.