Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates

Un grup d'infants d'una escola de Mollet del Vallès, confinat per un positiu de Covid-19

Actualment hi ha 9 classes confinades a Catalunya
Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates
Les llars d'infants privades de Catalunya demanen un pla de rescat a les administracions per poder sobreviure. | Europa Press

Salut ha confinat aquest dilluns un grup d'infants de l'Escola Bressol Municipal Els Pinetons de Mollet del Vallès després de detectar un cas positiu de Covid-19 en un infant. El nen forma part d'una classe amb 10 alumnes més, una mestra i una educadora. Segons el regidor d'Educació, Raúl Broto, en declaracions a NacioDigital, «immediatament vam activar els protocols que ja tenim preparats i que marquen molt bé els passos que hem de seguir».

Després de detectar el positiu, es va comunicar a les famílies que els nens han d'estar aïllat a casa durant 14 dies i que se's farà una prova PCR des del seu Centre d'Atenció Primària. També s'ha informat la resta de famílies de l'escola. Durant el primer dia d'escola s'han aïllat nou grups de classe diferents de Salou, Igualada, Granollers, Barcelona, Torelló, Rubí, Badalona i el de Mollet. D'aquests, a la majoria ja s'havien iniciat les activitats, ja que són o bé llars d'infants o bé centres de formació professional. Tot i això, a Rubí el confinament és conseqüència d'una activitat d'acollida prèvia a l'inici de curs que es va fer la setmana passada.

 

253 professors i 210 alumnes confinats

En total, el curs escolar ha començat aquest dilluns amb 253 professors i 210 alumnes confinats, així com amb 67 professionals i 23 infants amb positiu per covid. Aquestes són les dades que va donar la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, en una visita amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, a l'escola Joaquim Ryura de l'Hospitalet. A banda dels alumnes confinats, també n'hi ha una quarantena de l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet i uns 360 del Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts que no han pogut començar classes per positius i confinament entre el professorat.

Cuenca va destacar que només tres dels més de 5.400 centres escolars de Catalunya no han pogut obrir les portes aquest dilluns. Per temes relacionats amb la covid han estat dos, els de Montellà i Martinet i el de Sant Vicfenç dels Horts, i un tercer a Terrassa s'ha vist afectat per una plaga de vespes. La previsió és que tots tres puguin iniciar el curs durant aquesta setmana.

La secretària va explicar que fins ara els positius són per contactes previs a l'inici de curs, tot i que en alguns casos responen a centres privats que ja havien iniciat les classes com és el cas del Benjamin Franklin de Barcelona, on hi ha dos grups confinats. En el cas dels docents, la seva activitat va començar l'1 de setembre i des de llavors s'han produït positius i confinaments per contacte.