Imatge de la seu de Grup Roca

Grup Roca supera els 1.800 milions de facturació, «la xifra més gran de vendes en la seva història»

L'empresa catalana va facturar un 4,8% més que l'exercici passat

El Grup Roca ha aconseguit els 1.861 milions de facturació, «la major xifra de vendes  en la seva història» segons els resultats de l'exercici de 2019, dels quals la companyia ha informat aquest dimecres en un comunicat. Roca ha facturat un 4,8% més que l'exercici passat, i registra increments de vendes «en la pràctica totalitat dels mercats, tant en les economies emergents com en les més desenvolupades», i molt especialment en el negoci d'aixeteria  i ceràmica plana.

Les grans inversions internacionals

En 2019, ha destinat 154 milions d'euros a inversions, «més del 50% dels quals es dirigeixen a augmentar la capacitat de les plantes productives, actualitzar la seva dotació tecnològica i garantir el compliment dels estàndards mediambientals». Les principals inversions d'expansió s'han dut a terme en les plantes de porcellana sanitària de Rússia, Mèxic  i el Marroc, «amb ampliacions de la capacitat productiva per a atendre el creixement de vendes», ha detallat la companyia.

Sobre la crisi del coronavirus, Roca destaca que des del principi de la pandèmia  «ha adoptat puntualment totes les recomanacions de les autoritats locals i internacionals», que ha estudiat a través d'un grup específic de seguiment. «En l'actualitat el Grup gestiona el flux de caixa amb normalitat  i disposa de folgança més que suficient per a les necessitats», conclouen.