Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona comptant bitllets de 50

Guanya 30 milions a la Loteria, li amaga a la família i revela el motiu

Un guanyador de la Loteria ha decidit mantenir el seu anonimat fins i tot a l'hora de recollir el premi

Què faries si guanyessis un gran premi a la loteria i descobrissis de la nit al dia que ets milionari? Molts guanyadors de la loteria no saben què fer amb els diners i la majoria acaben arruïnats en pocs anys. La manca d'assessorament financer i les males decisions acaben provocant el desastre.

Per això alguns afortunats prefereixen no deixar-se emportar per l'eufòria i posar la prudència davant de tot. És el que ha fet el guanyador d'un premi de loteria de 30 milions. Va decidir amagar-ho a la seva dona i al seu fill i, segons ha explicat, ho va fer perquè la fortuna no els cegués.

Els experts en loteria recomanen prendre's un temps abans de cobrar els diners i, primer de tot, contractar un assessor financer. L'assessor traçarà una estratègia d'inversions per fer créixer els diners. És la forma més segura que els diners, sigui quina sigui la xifra, no s'acabin en poc temps.

El guanyador de la Loteria que va portar el seu anonimat a l'extrem

El guanyador d'aquest sorteig de loteria a la Xina s'ha identificat amb un nom fals (Sr. Li) per romandre a l'anonimat. Aquest és un altre dels consells dels experts: és important no revelar mai la identitat després de guanyar un premi. El Sr. Li va aparèixer davant dels mitjans amb una disfressa d'un personatge de dibuixos animats.

Foto del guanyador de la loteria.
El guanyador prefereix mantenir l'anonimat. | Loteria Guangxi Welfare
 

Va anar al Centre de Loteria Guangxi Welfare per recollir el premi de 30 milions d'euros. Va confessar als periodistes haver amagat el premi a la seva família perquè l'eufòria no els pugés al cap. «No els hi vaig dir per por que fossin massa complaents i no treballessin en el futur», va argumentar.

El Sr. Li, protegint el seu anonimat amb la disfressa, ha mostrat la seva preocupació per com els diners poden acabar afectant la seva família. Tot i això, no pot amagar la seva lògica satisfacció pel premi aconseguit. Segons ha explicat, feia anys que jugava a la loteria i només havia guanyat pocs diners.

Ha donat una part del premi a causes humanitàries

Després de més d'una dècada jugant a la loteria, aquest home es va adonar que tenia 40 butlletes premiades al mateix sorteig. Immediatament va agafar un tren fins a la capital per reclamar els diners. «No vaig sortir de l'hotel perquè tenia por de perdre el bitllet de loteria», ha confessat a la premsa.

Assegura que, malgrat l'eufòria inicial, era conscient que els premis milionaris són perillosos. Per això va preferir pensar amb fredor i amaga'ls-ho a la resta de persones del seu entorn, fins i tot a la seva dona i al seu fill. Segons ha explicat, no vol que se'ls pugi al cap i acabin convertits en uns ganduls.

De fet, l'afortunat ja ha pres una decisió i consisteix a donar una part del premi a causes benèfiques. Després de recollir el premi de 30 milions d'euros, n'ha donat 700.000 a la caritat. Ell mateix ha admès que, de moment, no té ni idea del que farà amb la resta de la fortuna.

Què passa quan guanyes la Loteria?

Segons un estudi, la majoria de les persones que guanyen grans premis passen a estar tancades a la seva pròpia bombolla. S'aïllen de la resta del món per convertir-se en nous rics, fins al punt de no reconèixer-se a ells mateixos. Se senten malament i això pot conduir a una depressió.

Foto d'un munt de bitllets de 500 euros.
És important saber administrar un premi de loteria. | Getty Images
 

El desconeixement financer els porta a prendre decisions errònies que, en menys de cinc anys, els duu a la ruïna. Si han viscut en una família en què mai no hi ha hagut diners, la nova fortuna els porta a gastar-s'ho tot de seguida. És també una conseqüència lògica de rebre molts diners de cop i sense cap esforç.

A més, molts guanyadors no tenen eines per moure's a la nova elit on els diners els han col·locat. La solució és mantenir el cap fred i gestionar la riquesa mitjançant assessors financers contrastats. Amb estratègies d'estalvi es poden conservar els diners i fins i tot multiplicar-los.