Mans amb un bitllet de loteria

Guanya més de 13 milions a la Loteria i busca com gastar-se els diners

L'afortunat diu que està confós i que ara no sap què fer amb tants diners

El més difícil quan jugues a la loteria és que et toqui, tot i que, quan això passa, tampoc no és gens fàcil pensar en què t'ho gastaràs. Això és el que li ha passat al guanyador de 13 milions de dòlars a la loteria. Afirma que està confós i que no sap què fer amb tants diners.

L'afortunat és Pritpal Chahal, un ciutadà d'Edmonton (Canadà) premiat amb el joc Lotto 6/49. Al sorteig del passat 30 de juliol es va emportar el premi més gran de la història d'aquest sorteig. En total, va guanyar 17 milions de dòlars canadencs, poc més de 13 milions de dòlars americans.

▶️ Vídeo del dia

L'home va manifestar que estava molt feliç per haver-se emportat el premi, però que alhora sentia una gran confusió. En declaracions als mitjans locals va reconèixer que no sabia en què es gastaria els diners, una cosa molt comuna entre les persones que guanyen de sobte un premi tan gran.

«Visc una vida senzilla»

Aquest home és un jugador habitual de la loteria i el 30 de juliol passat es va emportar una gran sorpresa. En revisar la butlleta en una botiga local, no podia creure's el que deia el verificador. Era el guanyador de més de 13 milions d'euros, el premi més gran que mai abans s'havia repartit en aquest sorteig.

Foto del guanyador, Pritpal Chahal.
El guanyador del premi més gran de la 6/49. | WCLC
 

«Estava confós i incrèdul», va explicar als mitjans, «al principi necessitava comptar els números per assegurar-me». Chahal estava tan atordit que va passar la butlleta per la màquina vuit vegades per verificar que havia guanyat. Després se li va plantejar la pregunta clau: què fer amb tants diners.

«Jo soc un home simple, visc la vida en pau, no sé què fer amb tants diners», va manifestar. Havia comprat la butlleta en una botiga d'Edmonton el mateix dia del sorteig, i la sort es va posar al seu costat. La combinació guanyadora va ser 9, 21, 22, 27, 35 i 47, els números de la sort que l'han convertit en milionari.

Què fer si et toca la loteria

El que li ha passat a aquest home ens pot passar a qualsevol si de cop guanyem un premi milionari. De fet, hi ha gent que triga a reclamar el premi o no el cobren perquè se senten confosos. Els experts asseguren que el més difícil de la loteria no és guanyar, sinó gestionar el premi.

Però hi ha una dada encara més curiosa: i és que la majoria dels guanyadors de la loteria s'arruïnen al cap de 3 o 5 anys. Els canvis tan dràstics de vida els porten a la ruïna en poc temps. Per això és important estar ben previnguts i tenir en compte alguns consells importants.

La majoria de persones juguen a la loteria per deixar de treballar, però això tampoc no és la millor opció. Tret que deixis de treballar per muntar el teu propi negoci, la qual cosa fan molts guanyadors de la loteria. El que és important, diuen els experts, és assegurar-se una font d'ingressos alternativa.

10 consells si et toca la loteria

Gestionar quantitats milionàries és una tasca àrdua i no tots els guanyadors de loteria estan preparats per fer-ho. Per això, els experts recomanen fer deu coses després de guanyar un premi milionari. Primer de tot, respirar fondo, i després, explicar-ho només al cercle més íntim.

Un home celebra tenir una butlleta guanyadora de la Loteria Nacional
Moltes persones no saben què fer quan guanyen la loteria. | EP
 

En tercer lloc, no cobrar els diners a l'entitat bancària del teu barri, i en quart lloc, anar a la feina i mantenir la rutina diària. Després, buscar empreses d'assessoria financera i contractar un assessor professional personal. En setè lloc, és recomanable no malbaratar els diners alegrement.

Pensa tranquil·lament com vols orientar la teva nova vida i comença a canviar-la, però a poc a poc. El novè consell és pagar els teus deutes, i per últim, pensar quants diners vols estalviar i quants vols gastar del premi. I és que, malgrat tot, a qui no li agradaria ser al lloc d'aquest guanyador!