Foto d'un cotxe de la policia nacional.

La Policia Nacional avisa del misteriós número que et pot demanar un agent a Catalunya

Molta gent no ho sap, però aquest número pot ser determinant en alguns casos

Per desgràcia, els robatoris i furts continuen sent força freqüents al nostre país, sobretot a les grans ciutats. Alguns objectes, com ara els mòbils, són l'objectiu per a molts lladres. Però, què hem de fer davant d'una pèrdua o extracció?

Per a molts lladres i carteristes els mòbils són el bé més preuat a l'hora de robar. Són petits, accessibles i, sobretot, molt valuosos (econòmicament parlant). Si ho pensem detingudament, és com si moltes persones anessin amb molts bitllets dins la butxaca dels pantalons. D'aquesta manera, quin lladre no cauria en la temptació d'acostar-s'hi?

El número que molts ignoren, però que la Policia Nacional et pot demanar

En la gran majoria de casos, quan es produeix un robatori o la pèrdua de mòbil, és força difícil tornar a recuperar-lo. Quan això passa, moltes persones es preocupen perquè l'accés a les seves dades pot quedar a mercè de desconeguts.

No obstant això, hi ha una opció que, tot i que no tothom coneix, pot evitar precisament que això passi. Es tracta d'un número que et podria ajudar a protegir la teva informació personal abans que sigui massa tard.

Persona enviant un missatge per whatsapp
Cada dispositiu té un número únic que permet la seva localització. | Getty Images
 

Parlem de l'IMEI. Aquest número, per les seves sigles en anglès (International Mobile Equipment Identity), està present a tots i cadascun dels mòbils, i és únic i personal.

Presenta una combinació que consta d'entre 15 i 17 dígits, la finalitat de la qual és poder identificar el telèfon mòbil en qüestió. Dit d'una altra manera, l'IMEI del teu mòbil no el té cap altre telèfon al món i el podríem comparar amb el nostre DNI, per exemple. Aquesta identificació, única a cada dispositiu, pot resultar-te indispensable en cas de robatori, extracció o pèrdua.

Per què serveix aquest número?

Si en algun moment vas a la policia per formalitzar una denúncia, has de saber que et demanaran aquest número. Amb aquest número, l'operadora del telèfon podrà bloquejar el dispositiu, i a més, l'alliberarà perquè també el puguis fer servir novament.

Quan es bloqueja, s'evita que qualsevol persona el pugui fer servir. D'aquesta manera, no es podran fer ni rebre trucades, ni tampoc es podran fer servir les aplicacions. Però, si finalment l'acabes recuperant, podràs desbloquejar-lo de nou.

En la majoria de dispositius, ve acompanyat o imprès a la part posterior, però també és possible que es trobi a la caixa o adjunt en algun adhesiu. Tanmateix, en altres mòbils el podreu trobar a la targeta SIM.

▶️ Vídeo del dia

Com que és un número molt llarg, molt poques persones aconsegueixen memoritzar-lo. No obstant això, és recomanable anotar-lo en algun lloc i guardar-lo, com ara una agenda o una llibreta.

Com puc saber quin és el meu número IMEI?

Foto d'un atracador robant a una dona.
Els mòbils són uns dels objectes més preuats pels lladres. | Getty Images
 

La manera més senzilla d'obtenir-lo és marcant *#06# al teu telèfon. En fer-ho, hauries de veure que apareix de forma automàtica a la pantalla, tot i que també és possible que hagis de prémer la tecla de 'trucada' per veure'l.

D'altra banda, si tenim un mòbil amb dos terminals SIM, és molt probable que també presenti dos codis IMEI. En qualsevol cas, és aconsellable que anotis i comuniquis tots dos a la policia.

Ara que ja ho saps, guarda el teu IMEI i tingues-lo sempre a mà. Bé sigui un cas de pèrdua o de robatori, cada minut compta. És important que no perdis la calma i actuïs de manera eficaç.