Mapa d'Espanya i Jorge Rey

Jorge Rey, el jove que va predir la Filomena, avisa del perill de Danielle a Catalunya

La perillositat de Danielle s'està convertint en un secret de domini públic

Per a aquells que no ho sàpiguen, Danielle és el nom que se li ha posat a una tempesta tropical. Actualment, es troba a l'Atlàntic Nord i ja ha pres la forma d'un huracà.

El situen a uns 1.200 quilòmetres a l'oest de les Açores, les illes portugueses. Tot i això, aquest fenomen meteorològic continua desplaçant-se cap a l'est, en direcció a Espanya. Per tant, hi ha la possibilitat que Danielle acabi impactant al nostre país en un futur no gaire llunyà. Concretament, a partir de la setmana que ve. Això espanta molt els ciutadans.

Huracà a Mississipi
Danielle, una amenaça llunyana però real | EP

 

Danielle podria ser una realitat 

El que semblava una cosa impossible, ja no ho és tant. L'huracà Danielle podria acabar impactant al país, cosa que provoca el terror de tots els ciutadans. Cal destacar que és poc probable, però podria passar.

Per tranquil·litzar la ciutadania, han estat diversos els meteoròlegs que han sortit a comentar aquest succés. L'acostament de la tempesta tropical al nostre país és francament difícil. Per tant, no cal entrar en pànic.

L'últim a comentar el temporal ha estat Jorge Rey, el jove aficionat a la meteorologia que va aconseguir predir la gran borrasca 'Filomena'. Ara, ha volgut analitzar la situació, informant els seus fidels seguidors del que ell creu que pot passar.

Jorge Rey s'hi atreveix un altre cop

«Comencem amb un mes de setembre en què veiem notícies d'un possible huracà. En cas que hi hagi alguna cosa, tindrem un huracà que s'anirà debilitant quan arribi a la Península Ibèrica». Aquest va ser el seu primer missatge, tranquil·litzador per a aquells que el van escoltar.

«Provocarà pluges o vents, però tampoc de gaire importància. En canvi, fa més de 30 anys, l'huracà Hortensia, sí que en va tenir força, ja que va deixar diverses inundacions i complicacions pel que fa a vent». Això fa indicar que la Península no patirà en excés. En notarem la presència, però sense gaires conseqüències negatives.

«Al setembre vam començar amb aquesta petita inestabilitat, però aquesta també pot ajudar que les temperatures al sud segueixin sent estables». Així, en certa manera, Danielle també pot aportar un factor positiu per al país.

Cal ser coneixedors també que les temperatures es mostraran més irregulars amb el pas del temps. «Però, compte, perquè, a partir de mitjans, comença a haver-hi més inestabilitat quant a temperatures».

Una altra de les bones notícies respecte al temps durant el mes de setembre és que plourà relativament poc, al principi, és clar. Jorge Rey va declarar que, «a més, cal destacar que les poques precipitacions que tinguem en aquesta primera quinzena, seran principalment al nord i centre peninsular i algunes escasses pel Mediterrani».

▶️ Vídeo del dia