Persona usando móvil

La Guàrdia Civil anuncia els números als quals mai s'ha de tornar una trucada

No tornis la trucada si ve d'un número amb prefix estranger

Amb l'avanç de les noves tecnologies, noves estafes han anat sorgint amb els anys, relacionades sobretot amb els nostres dispositius electrònics. Hi ha estafes de tota mena, des d'enviar-te un missatge de mòbil avisant-te que tens uns diners esperant-te i has de donar a un enllaç per aconseguir-ho, fins correus electrònics falsos que simulen ser d'organismes oficials en què introdueixes les teves dades personals i els estafadors se n'aprofiten. Fins de les ofertes de treball no et pots fiar, perquè alguns perfils falsos es fan passar per empreses conegudes com ara Mercadona, Per oferir llocs de treball, però resulta que és tot fals. En la majoria de casos, el que busquen els estafadors són, o bé les teves dades personals, o bé els teus diners.

 

La Guàrdia Civil alerta d'una estafa recurrent

Una estafa que de tant en tant torna a aparèixer és el de la  trucada telefònica provinent de l'estranger. LaGuàrdia Civil ja ha alertat sobre això i has d'estar molt atent per no caure-hi, perquè et pot sortir molt car. Consisteix en el següent: Sona el teu telèfon i en agafar-lo es talla la trucada. El número que t'ha cridat no el coneixes i sembla tenir un prefix estrany, d'un altre país, així que tornes l'anomenada pensant que podria ser important. Si truques i et despengen aquesta crida i estableixes comunicació amb ells, et carreguen elevats costos per minut, que és el que pretén fer aquesta estafa per apropiar-se de diners.

 

Per identificar aquest tipus d'estafes, has de saber que normalment la majoria d'aquests números comencen amb prefix 225, 223, 234 i 355, i corresponen respectivament a Costa d'Ivori, Ghana, Nigèria  i Albània, de manera que si truques a un d'aquests prefixos et pot venir un ensurt molt gran en la factura. Així ho ha recordat la Guàrdia Civil al seu Twitter, així que si no coneixes a ningú en cap d'aquests països, no tornis mai una trucada d'aquest tipus.