La Guàrdia Civil alerta sobre el perill de llençar al vàter les tovalloletes

Envien un missatge clar a tots els consumidors d'aquest producte d'higiene íntima: «Al vàter només les tres P: Paper, Pipí i Popó»

Les tovalloletes que es llencen pel vàter generen un veritable problema que, malgrat que cada vegada es faci més difusió per a evitar-ho, encara hi ha moltes persones que no tenen clar on desfer-se d'elles.

De fet, és tal el problema que genera aquest producte que fins i tot la Guàrdia Civil ha volgut fer-se ressò. Concretament, el passat diumenge 19 de gener la benemèrita va compartir al seu perfil de Twitter una informació que pot ser de gran utilitat per a la societat. En aquest sentit, expliquen que al vàter no s'han de llençar «Ni 1, ni 2, ni 3» tovalloletes humides.

La norma de les tres P

«Llençar tovalloletes humides al vàter col·lapsa el col·lector d'aigües fecals. És fàcil, no es desintegren com el paper higiènic», afirmen. Per aquest motiu envien un missatge clar a tots els consumidors d'aquest producte d'higiene íntima: «Al vàter només les tres P: Paper, Pipí i Popó».

L'objectiu del Govern amb aquest problema

Però la Guàrdia Civil no és l'únic organisme que vol aturar aquest problema, i ja l'any passat el Govern de la Generalitat va anunciar que volia posar punt final a les tovalloletes d’un sol ús i altres residus d’higiene personal que es llencen pel vàter cada any i que estan generant un autèntic problema mediambiental. Com a mesura, el Departament de Medi Ambient de l’executiu va difondre un vídeo a través de les xarxes socials, per tal de conscienciar al ciutadà que les tovalloletes i altres residus d’un sol ús no es degraden i embussen les depuradores.

En el vídeo ‘Estem creant un monstre, i això no és cap pel·lícula’ s’observen quines són les causes i les conseqüències del llançament de tovalloletes pel vàter. La campanya que ens transmet aquest vídeo també té com a missió fer arribar el missatge a través d’un so com si fos una filmació d’una pel·lícula de terror.

Cada any els habitants de Catalunya llencem 1,5 quilos de tovalloletes al vàter

Les tovalloletes són la causa principal de l’embussament de les depuradores i, segons dades de la Generalitat, cada any els habitants de Catalunya llencem 1,5 quilos de tovalloletes al vàter per persona. No obstant, no s’ha de deixar de banda que altres residus també són causants d’aquesta greu contaminació. Els bastonets de les orelles, les compreses o tampons i els cotonets, també embussen les depuradores.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari