Un agent de la Guàrdia Civil al costat d'un cotxe del mateix cos policial

La Guàrdia Civil cita a declarar deu gironins pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera

Se'ls investiga per desordres públics, danys i delictes contra la seguretat viària

La Guàrdia Civil ha enviat una citació a deu persones de Girona perquè vagin a declarar com a investigats pel tall de l'AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà), organitzat per Tsunami Democràtic els dies 11 i 12 de novembre. De moment, els advocats de la defensa tan sols han esbrinats que els investiguen per tres delictes: desordres públics, danys i contra la seguretat viària.

Les deu persones hauran d'anar a declarar a la comissaria del carrer d'Emili Grahit de Girona entre els propers dimarts i dimecres, 14 i el 15 de gener. De moment, les defenses no tenen accés a les diligències prèvies i per això desconeixen més detalls del cas. Aquestes citacions es produeixen després que a mitjans de desembre,  la Policia Nacional cités a declarar deu persones pel mateix tall.

El tall de la Jonquera es va produir el novembre passat

L'autopista AP-7 es va tallar el novembre passat a la Jonquera, durant més de 30 hores, acció que, a més, va coincidir amb una crida del col·lectiu a fer el mateix al peatge d'Irun de l'autopista A-8 a la frontera amb França. Segons l'organització, aquest va ser «un nou intent de Tsunami d'internacionalitzar el conflicte entre Catalunya i Espanya i de denunciar les sentències del Tribunal Suprem contra els líders independentistes».

El tall a la Jonquera, que va ocupar els cantons francès i espanyol, ja va comportar una vintena de detinguts, la majoria per la policia francesa. Ara, doncs, els manifestants s'hauran d'enfrontar, dos mesos després, a les citacions de la Guàrdia Civil a la seva comissaria del centre de Girona.

També et pot interessar...