Conduir amb xancletes no és sancionable excepte que afecti d'alguna manera la seguretat en la conducció

La Guàrdia Civil confirma que és legal conduir amb xancletes

En contra del que pensava la majoria de gent, «no està específicament prohibit» conduir amb aquest tipus de calçat

Cada estiu es converteix en la pregunta estrella. Ens poden multar per conduir amb xancletes? La Guàrdia Civil i la Direcció General de Trànsit han respost als usuaris a través dels seus respectius comptes de Twitter: Conduir amb aquest tipus de calçat no és sancionable, cosa que no coincideix amb el que, fins ara, ha pensat la majoria de la població. Ara bé, puntualitzen: Una persona que condueixi amb xancletes no serà multada «sempre que no afecti d'alguna manera la seguretat de la conducció, controlant bé els pedals».

Polèmica a la xarxa

Amb aquestes declaracions al seu compte de Twitter,  tant la Guàrdia Civil com la Direcció General de Trànsit han generat molta polèmica entre els usuaris, molts dels quals, sorpresos, han confessat que portaven tota la vida pensant que estava prohibit i canviant-se les sabates abans de ficar-se al volant. Altres s'han mostrat indecisos, al·legant que no els quedava clar en quin moment conduir amb xancletes esdevenia sancionable i demanant més especificacions.

«Ningú ens pot aturar en un control per multar-nos si anem en xancletes»

En declaracions a 'RAC1', Andreu González, inspector en cap de la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra, ha explicat que «la llei ni parla de conduir amb xancletes o fins i tot descalç, per tant, tampoc ho prohibeix». D'aquesta manera, explica que només et poden denunciar «en el marc d'un article que parla de la llibertat de moviments dins del cotxe».

Tot i això, tal com explica González, «ningú ens pot aturar en un control per multar-nos per conduir amb xancletes, però si el fet d’anar-hi et fa conduir malament, llavors sí que et poden multar». Així doncs, en definitiva, conduir en xancletes no és sancionable, a no ser que això dificulti la nostra conducció i suposi un perill.  En aquest cas, entrarà en joc el criteri de l'agent, que decidirà si sancionar el conductor en qüestió. Normalment, les multes d'aquest tipus són d'uns 80 euros.

També et pot interessar...