Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un Guàrdia Civil i una maleta amb bitllets de 50 a dins

La Guàrdia Civil destapa una nova estafa: et quedes sense vacances i sense diners

En aquest cas, els estafadors se centren en la venda dels bitllets d'avió falsos per robar els diners

Recentment, la Guàrdia Civil ha desmantellat una estafa sofisticada relacionada amb la venda de bitllets d'avió. Aquest frau ha deixat moltes persones sense les vacances somniades i, el que és pitjor, sense els seus diners.

L'operació ha estat un èxit per a les autoritats. A més, posa de manifest la importància d'estar alerta i prendre precaucions en comprar bitllets d'avió. Conèixer la informació és vital perquè no t'arruïnin el proper viatge aquest estiu.

És així l'estafa que ha descobert la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones d'una agència de viatges per cometre diverses estafes. Els individus han estat acusats de 17 delictes d'estafa per la venda de bitllets d'avió falsos. L'import supera els 40.000 euros.

Una dona camina per l'aeroperto amb la maleta, i gen el cercle uns bitllets d'euro
La Guàrdia Civil ha detingut els responsables d'una agència de viatges fraudulenta | RossHelen, Getty Images

El 20 de febrer, les autoritats van rebre una denúncia a Àlaba per comprar uns bitllets d'avió des d'Asunción (Paraguai). L'agència de viatges que els va vendre estava ubicada a Barcelona.

Com indiquen a la denúncia, les primeres víctimes van pagar per aquests bitllets 2.260 euros a través de transferències bancàries. Tot i això, el servei va resultar ser fals. En confirmar el localitzador del vol amb l'aerolínia, es van adonar de l'engany.

L´estafa s´ha estès a altres parts d´Espanya

Després d'aquesta primera denúncia, la Guàrdia Civil va començar una investigació. L'objectiu era conèixer si era un cas aïllat o ja s'havia fet més vegades. Per això, van investigar en fòrums d'Internet, localitzant altres víctimes.

Les autoritats els van explicar la situació i la necessitat interposar una denúncia. Molts no ho havien fet. Després, van aconseguir 21 denúncies més d'altres parts d'Espanya per fets semblants als anteriors.

Maletes davant la finestra d'un aeroport on es veu un avió aparcat
Després de la investigació han aparegut nombrosos afectats per tot Espanya | Getty Images

Consells de la Guàrdia Civil per evitar ser víctima d'una estafa

Aquesta és només una de les estafes que s'estan estenent aquest estiu. Amb l'objectiu que no hi hagi més víctimes, la Guàrdia Civil llença diversos consells:

  • Verifica l'autenticitat del lloc web: abans de fer qualsevol compra, assegura't que el lloc web és legítim. Cerca opinions i verifica que la URL sigui correcta.
  • No comparteixis informació personal: les aerolínies i agències de viatges legítimes mai no et demanaran informació sensible a través de correus electrònics o missatges de text.
  • Utilitza mètodes de pagament segurs: opta per mètodes de pagament que ofereixin protecció al comprador, com ara targetes de crèdit o plataformes de pagament reconegudes.
  • Mantingues el teu programari actualitzat: assegura't que el teu navegador i antivirus estiguin actualitzats per protegir-te contra possibles amenaces.