Canvis pel final del toc de queda a Barcelona: totes les nits de cap de setmana

L’Ajuntament seguirà vigilant, prevenint i sancionant les festes il·legals i els ‘botellons’ a l’espai públic

La Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà un 30% els seus efectius durant les nits dels caps de setmana des d’aquest dissabte fins a mitjans de juny, amb un total de 260 agents, per afrontar la fi del confinament nocturn que provocarà la derogació de l’estat d’alarma. A més, es vigilaran especialment les possibles festes nocturnes il·legals i els ‘botellons’ a l’espai públic, sobretot en places de Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, el mirador de la Rabassada, els búnquers del Carmel i les platges. 

El tinent d’alcaldia Albert Batlle i el cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent Pedro Velázquez, han fet contínues apel·lacions al civisme i al compliment de la normativa sanitària, que segueixen vigents excepte l’obertura fins a les 11 de la nit de bars i restaurants i la possibilitat d’estar al carrer més enllà de les 10.00 hores de la nit. Per això, han recordat que els agents continuaran vigilant el compliment d’aquestes normes i sancionant, com fins ara. Sobretot han apel·lat a la bona convivència entre veïns perquè es passarà del «silenci nocturn a la vida nocturna», tant al carrer com en trobades de familiars o amics en domicilis.La Urbana, a més, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, estarà pendent del probable increment dels delictes en hores nocturnes. També hi haurà coordinació amb els serveis de neteja, tot i que de moment no es preveu regar els espais públics per evitar ‘botellons’, com s’havia fet en algunes ocasions abans de la pandèmia. Tampoc es descarta limitar l’aforament nocturn de les platges o tancar parcs i jardins si és necessari.Amb la finalització del toc de queda es preveu un major ús de l’espai públic en horari nocturn, per aquest motiu la Guàrdia Urbana augmentarà en un 30% el nombre d’efectius en un dispositiu nocturn que, en coordinació amb el cos dels Mossos d’Esquadra, té l’objectiu de garantir el bon ús de l’espai públic i garantir el civisme i seguretat dins dels paràmetres preventius marcats per les autoritats sanitàries. En aquest sentit, es prendrà especial atenció en aquelles conductes que poden facilitar la transmissió de la Covid-19, com poden ser no respectar la limitació de trobades de sis persones com a màxim, no portar mascareta o el consum d’alcohol compartit.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.Els agents treballaran per evitar la venda ambulant d’alcohol a la via pública i realitzaran tasques de prevenció, control i correcció de les concentracions de persones que consumeixen alcohol de forma col·lectiva (‘botellón’) a la via pública. La Guàrdia Urbana també controlarà comportaments que generin molèsties i sorolls a terceres persones i vetllarà pel descans dels veïns.Es donarà resposta als problemes derivats de les festes no autoritzades, tant a la via pública com a l’interior de locals, que ocasionen greus molèsties als veïns i una reducció evident del grau de seguretat a la zona afectada, mantenint el dispositiu específic pel control d’aquesta activitat que, d’entre altres mesures, inclou el monitoratge de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries,Els agents també realitzaran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics. La Guàrdia Urbana també té l’objectiu de reduir la sinistralitat viària, per aquest motiu s’augmentaran en horari nocturn el nombre de controls d’alcoholèmia i drogotest i es vigilarà la circulació de bicicletes i patinets elèctrics.


20.237 denúncies per saltar-se el toc de queda

Des de l’inici del toc de queda el passat 25 d’octubre, i fins al 30 d’abril, la Guàrdia Urbana ha interposat un total de 37.034 denúncies i ha desallotjat un total de 105.476 persones de 1.720 espais. Des de l’inici de la pandèmia s’han cobrat sancions per valor d’1.738.215 euros. De les més de 37.000 sancions, 20.237 han estat per saltar-se el confinament nocturn, 12.605 per anar sense mascareta, 4.865 per incomplir la limitació de persones en trobades o locals, 3.196 per incomplir la distància física, 4.199 per compartir alcohol, 875 per fumar, 9.300 per incomplir les limitacions de mobilitat i 2.423 per incomplir el confinament territorial.Per la seva banda, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) adaptarà l'oferta de la xarxa de metro a la finalització de l'estat d'alarma i el confinament nocturn el pròxim diumenge 9 de maig. Les freqüències de la franja entre les deu i les dotze de la nit tornaran a ser les habituals del setembre passat, amb intervals de sis o set minuts a les línies convencionals en dies feiners. La resta de franges de la xarxa de metro de TMB continuarà donant la mateixa oferta. La demanda en dies laborables va creixent en funció de la reactivació de l'economia i l'augment de l'ocupació i se situa actualment en el 63% dels nivells previs a la pandèmia.En els darrers mesos, l'oferta de la franja nocturna s'havia adequat a la baixa mobilitat provocada per la limitació horària de la restauració fins a les cinc de la tarda, les restriccions en l'activitat cultural i esportiva i el toc de queda a les deu de la nit.TMB ha assegurat que anirà adaptant el servei en funció de l'evolució de la situació sanitària i la recuperació de l'oci nocturn. En aquest moment, l'horari de la xarxa de metro de TMB continua sent de cinc del matí a dotze de la nit de dilluns a diumenge, així com els dels serveis ferroviaris dins l'àmbit del sistema coordinat per l'Autoritat de Transport Metropolità de l'Àrea de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari