El Xavier es desperta del coma a Barcelona: «Seràs avi de nou»

Les veus dels seus fills el van ajudar a despertar del coma causat per la Covid-19

Resulta gairebé impossible contenir les llàgrimes després d'escoltar la història del Xavier. Un cas que posa de manifest la cruesa del coronavirus, però també les ganes de viure, la gran tasca dels professionals sanitaris i, especialment, l'enorme poder de l'amor. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Xavier Ollé va ser un dels primers afectats per coronavirus a Espanya. L'home de 67 anys va contraure el virus el març de 2020, quan la pandèmia encara estava en ple procés d'esclat.

La malaltia es va complicar i va haver de ser ingressat a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on més tard també ingressaria la seva dona, tot i que amb un pronòstic menys greu.

Durant la seva llarga estada a l'hospital, el Xavier es va debatre entre la vida i la mort després de caure en coma i estar gairebé tres mesos a l'UCI. Un lloc fred i trist que es va omplir de color amb la presència de les infermeres i la resta de personal sanitari que l'atenien.

Una d'aquestes persones que no es va separar del seu costat va ser la infermera Meritxell, a qui avui dia el Xavier considera el seu «àngel de la guàrdia».

La teràpia que va ajudar el Xavier a despertar del coma després de gairebé tres mesos a l'UCI

La Meritxell Pérez no només li va proporcionar al seu pacient totes les cures sanitàries com una bona professional. També va ser la seva guia i la seva companyia davant l'absència dels seus éssers estimats, que no podien acompanyar-lo en aquesta situació tan dura per culpa dels protocols anticovid.

Però, a més, la infermera va ser la instigadora d'una gran idea que acabaria per salvar-li la vida al Xavier. La sanitària es va proposar 'apropar' la família del pacient a l'UCI i es va posar en contacte amb els dos fills de l'home perquè li enviessin àudios positius i, així, estimular el seu despertar.

«Sempre m'ha interessat l'estimulació dels pacients a través de la musicoteràpia i vaig llegir un article d'una doctora que ho va fer als Estats Units. Li estàvem donant tot i teníem l'esperança que els pacients es recuperarien. Quan algun ho aconseguia, tots ens ho preníem com una victòria», explica la infermera al diari 'Nius' sobre el mètode que van utilitzar al seu hospital per estimular els pacients en coma a conseqüència del coronavirus.

Convençuda que podria revertir els pitjors pronòstics del Xavier, la Meritxell va moure cel i terra per contactar amb els seus dos fills: el Sergi, que viu a Anglaterra, i la Laia, que viu a Andorra.

Segons informa el diari 'Nius', el Sergi anava a ser pare de forma imminent, mentre que ella s'acabava d'assabentar que estava embarassada, una notícia que el seu pare no havia pogut conèixer abans d'entrar en coma. No obstant això, la seva filla li va transmetre la gran notícia a través dels àudios que van enviar a la infermera del seu pare.

«Hola pare. Aquest és un missatge meu i d'Àlex. Volem dir-te que seràs avi d'un altre nen. A l'ecografia del nadó surt tot bé, el pare. Així que ja tens una cosa més per la qual lluitar», li deia la Laia al seu pare en un dels àudios de veu.

El sorprenent despertar de Xavier: surt del coma després d'escoltar la veu dels seus fills

Probablement, la filla del Xavier mai s'hauria esperat que el seu missatge pogués ser tan poderós. Però la veritat és que ho va ser, ja que el seu pare la va sentir i la seva gran notícia li va donar l'impuls que necessitava per poder despertar del coma. «La veritat és que em vaig despertar. El primer que vaig preguntar és si ja era avi», assenyala el pacient ara que està gairebé recuperat i feliç per haver conegut els seus dos nets.

La primera escolta d'àudios es va produir una nit en la qual van sotmetre al Xavier a un tractament per eliminar toxines, que va fer efecte «al cap de 20 minuts», segons explica la infermera orgullosa. La segona vegada que el pacient va escoltar els missatges dels seus fills, el pacient estava semiinconscient, en ple procés d'extubació, i la infermera va ser conscient que estava fent efecte.

«Li vaig dir 'mira què et diuen' i vaig notar com que em va estrènyer la mà», assegura la infermera al diari 'Nius', que va anar observant com el pacient començava a millorar a poc a poc malgrat estar sedat i semiinconscient en el moment que va escoltar l'àudio.


Comentaris

envia el comentari