Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La Guàrdia Urbana farà un curs de benestar animal per la mort de la gossa Sota

L’Ajuntament de Barcelona busca reforçar la formació dels agents de policia en matèria de com tractar amb animals

La mort de la gossa Sota per un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha provocat molta polèmica arreu del món i també un sentiment d’odi envers el cos policial en gran part de la població. Ara, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit que impulsarà un curs sobre benestar animal per formar tots els seus policies.

Així ho han acordat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, en una reunió que han tingut aquest dijous 3 de gener ​​​​​amb Marta Legido, presidenta del col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona. D’aquesta manera es busca reforçar la formació dels agents de la Guàrdia Urbana en matèria de com tractar amb animals.

Un curs per saber tractar amb els animals

Tal com ha afirmat el consistori a través d’un comunicat,  l’objectiu d’aquest curs és que «tothom se senti segur» i que «no es torni a repetir cap situació que acabi amb un tràgic final», fent referència a la mort de la gossa Sota per un tret d’un guàrdia urbà el passat 18 de desembre i que ha provocat moltes protestes per demanar justícia per part de la comunitat animalista.

Segons l’Ajuntament, la idea és que aquest nou curs sobre benestar animal «es pugui implantar com més aviat millor» gràcies a la col·laboració del Col·legi de Veterinaris, juntament amb altres col·legis i entitats relacionades, per tal que els agents de la Guàrdia Urbana «reconeguin el llenguatge corporal dels animals»  i aprendre a comportar-se amb ells. En definitiva, «evitar o anticipar situacions de conflicte o reduir-les» i «tenir més criteris per acostar-se a un animal».

Cal destacar que fons municipals han assegurat que «ja estaven treballant» en aquesta iniciativa, però després de la mort de la gossa Sota han accelerat els tràmits per oferir un curs sobre benestar animal a tots els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la idea és «fer-lo tan aviat com es pugui».