Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El policia de Barcelona va disparar contra el gos per repel·lir un segon atac

Així ho diu l'atestat policial que ha fet la Guàrdia Urbana | Segons els agents, va ser el propietari del gos qui va animar l'animal a atacar al policia | Li va disparar quan saltava direcció al seu coll

Captura de pantalla de l'atestat policial sobre els incidents amb la gossa morta a Sants.
Captura de pantalla de l'atestat policial sobre els incidents amb la gossa morta a Sants. | CatalunyaDiari.cat

 

Encara amb una investigació interna de la Guàrdia Urbana oberta i pendent de les accions judicials que l’amo del gos pugui fer contra l’agent policial que va disparar contra Sota a Barcelona ara fa una setmana, es van coneixent més detalls del que va passar realment a Gran Via amb plaça d’Espanya quan va morir el gosCatalunyaDiari ha tingut accés a les diligències que va escriure l’agent de la Guàrdia Urbana que va intervenir i que va haver de disparar contra el gos quan aquest el va atacar.

Segons l’atestat policial, l’agent va disparar al gos quan va intentar repel·lir un segon atac i quan va veure que podia atacar el seu coll. En un primer moment, el gos va mossegar la zona del braç del policia, fent-li una ferida i esquinçant-li l’uniforme.  Segons detalla el policia, el propietari del gos va deslligar el gos i amb el seu idioma el va dirigir «de forma clara i activa» contra l’agent.

El propietari del gos va ordenar al gos atacar al policia, segons l'atestat

El gos estava a uns deu metres de l’agent quan, seguint les ordres del seu propietari, va començar a córrer contra l’agent, saltant,  i segons el policia, direcció la part superior del seu cos. Va ser llavors quan l’agent va patir per la seva vida «per l’agressivitat i la velocitat» que portava el gos. «L’agent va treure l’arma de foc i va disparar un sol tret contra el gos, ferint-lo a la zona de la cara i orella, causant-li la mort». L’atestat policial al qual ha tingut accés CatalunyaDiari assegura, tal com ja havia dit la Guàrdia Urbana en un comunicat públic que l’actuació del policia va ser necessària per protegir la seva vida.

En l’atestat també s’informa que el propietari del gos va agredir l’agent que va disparar contra el gos donant-li dos cops amb un patinet al cap. L’home va quedar detingut per un presumpte delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i va ser deixat en llibertat l’endemà.

La Guàrdia Urbana denuncia insults contra la policia

En un comunicat de premsa, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha fet arribar la seva preocupació a la ciutadania pels insults que han rebut els darrers dies des de xarxes socials i també al carrer, contra agents i patrulles a peu de carrer, pels fets de la gossa morta a la zona de Sants.  Asseguren que hi ha una investigació oberta i que estan compromesos amb el benestar animal. Insisteixen que «vetllaran» per tal que la investigació sigui «transparent i objectiva» per aclarir què va passar amb el gos mort i el seu propietari.

Pintades a les comissaries de la Guàrdia Urbana de Barcelona contra els agents.
Pintades a les comissaries de la Guàrdia Urbana de Barcelona contra els agents. | CatalunyaDiari.cat

 

Alhora, també han aparegut pintades contra comissaries de la policia de la ciutat acusant els policies d’assassins de gossos. Aquests incidents se sumen als aldarulls que els animalistes van causar a la plaça de Sant Jaume l’endemà dels fets i també aquest passat dissabte a la plaça d’Espanya, on els Mossos d’Esquadra van detenir a cinc persones per fer llançaments contra la policia. Aquest dissabte, 29 de desembre, hi ha convocada una nova manifestació per reclamar justícia per aquest gos mort després d’haver atacat un agent de la policia.