Inicien una recollida de firmes per atorgar l’Ordre del Mèrit Civil a Edu Colmena

La petició s'ha dut a terme a través de Change.org i més de 2.250 persones ja hi han donat el seu vistiplau

L’assassinat d’Eduard Colemna al districte de Sant Andreu, a Barcelona, continua generant una barreja  d’indignació i consternació entre els veïns del barri. Molts d’ells encara se’n fan creus i no poden creure com l’Edu, un dels seus veïns més altruistes, va ser assassinat a trets per un membre del clan ‘Los Pistoleros’ mentre passejava pel carrer el passat 22 de desembre.

La indignació, però, deixa ara pas al reconeixement. És per això mateix, doncs, que els veïns de la víctima han demanat al govern espanyol que el reconegui amb la distinció de l’Ordre del Mèrit Civil a través d’una recollida de firmes a Change.org. La recollida, en aquesta  línia, va a bon ritme i més de  2.250 persones ja han donat el seu ‘si’ a la petició.

L’Edu, altruista i defensor dels veïns

És per això mateix, doncs, que els veïns de Sant Andrei s’han bolcat ara en massa per intentar que el govern espanyol tingui un gest pòstum amb la víctima del brutal assassinat.  «Aquest home ha estat assassinat després de 4 anys amenaçat per un clan d’ètnia gitana dedicat al narcotràfic», asseguren.

L'Edu era un gran defensor dels veïns del barri Baró de Viver
L'Edu era un gran defensor dels veïns del barri Baró de Viver | Facebook

 

Per això mateix, els veïns al·leguen: «Va ser un home honest que va enfrontar-se a d’altres que no ho eren.  Quatre bales han acabat amb la seva vida, deixant una nena de dos anys en aquest món.  Com a mínim, que aquesta filla creixi amb el reconeixement estatal que el seu pare va ser un heroi. Un heroi que mai es va deixar intimidar per persones amb menys decència i honor».

Una petició de gran ascendència 

Consideren, per això mateix, que la causa justa d’Eduard Colmena ha de ser recompensada. «Reclamem al govern d’Espanya que segueixi les directrius de l’article 1 i que atorgui el mèrit a aquest home valent. Un home que va vetllar per la vida dels seus veïns amb  l’únic mitjà de la seva integritat física».