L’Edu, l’home que va ser assassinat a trets per un clan gitano a Sant Andreu

Era un gran esportista i defensor dels veïns del barri Baró de Viver, que estaven atemorits per les accions dels coneguts com a 'Pistoleros'

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
L'Edu era un gran defensor dels veïns del barri Baró de Viver | Twitter (@ALBIOL_XG)

Eduard Colmena Cebrià va ser assassinat a trets el dissabte abans de Nadal al districte de Sant Andreu, Barcelona, era pare d’una nena de dos anys i ell en tenia 42, segons explica ‘El Español’. Campió de Catalunya de lluita grecoromana, entrenador, sa i molt treballador, l’home era molt conegut al barri per sempre defensar les dones del barri davant les agressions d'una família de gitanos que des de fa anys atemoreix els veïns.

Els fets van passar durant la nit del 22 al 23 de desembre, quan un home va disparar diversos trets per l’esquena contra la víctima que estava passejant tranquil·lament amb els seus gossos per una plaça del barri Baró de Viver. L’autor de l'assassinat és un membre del clan gitano ‘Los Pistoleros’, sobrenom rebut per la facilitat que tenen en treure armes de foc, una família dedicada al narcotràfic i a sembrar por entre els veïns.

Un problema de fa molts anys

L'Edu també tenia el seu sobrenom: «’El Payo Loco’» i, segons el seu entorn, els membres del clan no «suportaven que un ‘payo’ els plantés cara». Els enfrontaments entre ells venien de lluny i van començar quan ‘Los Pistoleros’ van arribar al barri ara fa cinc anys. Des d'aleshores, la família gitana no ha parat de buscar brega amb tothom i no dubten en treure les pistoles i disparar en meitat del carrer.

El primer conflicte entre el clan i Eduard va tenir lloc fa quatre anys: «El principi de tot. L’incident del garrot», segons ha explicat el seu pare Ángel. ‘El Patriarca’ va pegar amb el seu bastó una dona i les seves dues filles que anaven pel carrer, un fet que era habitual. La reacció de l’Edu va ser enfrontar l’home cara a cara, reduir-lo amb una clau de lluita i trencar-li el bastó.

El clan va sentenciar a mort l’Edu

Des d'aquell moment, els intents d’assassinat han anat a l’alça. La germana de la víctima ha assegurat que un cop van anar a buscar l’Eduard amb una catana, «però ell era més fort i sabia com moure’s i el va desarmar».  Per part d’un dels seus cosins, ha criticat els Mossos d'Esquadra que, després d’algun enfrontament sempre l’alabaven, però ells «no tenen collons d’entrar i tallar el problema». Com va passar el dissabte del seu assassinat.

Finalment l’Edu va denunciar i van interposar una ordre d’allunyament contra la família gitana. Tanmateix, aquesta va caducar fa poc i va coincidir amb l’alliberament d’un dels seus membres més perillosos: Pedro. «Un a qui ja li és igual tot perquè ha estat molt temps a la presó i surt amb una malaltia terminal. Qualsevol dia mor», segons han afirmat veïns del barri. Gràcies a aquests dos fets, el clan es va embravir.

Però l’episodi que els va fer assassinar-lo va tenir lloc el divendres anterior. El clan va atacar una altra dona i ell es va enfurismar perquè, a més, era amiga seva. Llavors va presentar-se en un bar on estava l’agressor, tot i que es va limitar a agafar-lo pel coll, sotmetre’l a terra i el va advertir que no ho repetís mai més. Aquella nit la meitat de la família gitana, els petits i els més grans, va marxar del barri perquè ja havien sentenciat a mort l’Edu.


Comentaris

envia el comentari