Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia amb molt fred

Les temperatures toquen fons aquest divendres amb glaçades molt extenses

El fred també es notarà més de dia en una jornada de sol amb més núvols prims. Continuen les boires a Ponent i apareixeran alguns núvols baixos en trams de la costa

El temps no experimentarà grans canvis aquest divendres però hi haurà alguns matisos diferents respecte a dijous. El més destacat serà la temperatura, ja que baixarà encara més i la propera nit farà molt fred amb glaçades força generals que poden arribar a la mateixa línia de la costa.  De dia també farà més fred amb termòmetres que tocaran fons. Farà sol en conjunt tret d’alguns núvols testimonials.

En aquest sentit, arribaran algunes bandes de núvols alts i prims que creuaran tot Catalunya de nord-est a sud-oest. A més, les boires continuaran a zones de Ponent i de l’Altiplà Central,malgrat que es poden trencar una mica a migdia. Com a novetat, també apareixeran alguns núvols baixos entre el nord de la Costa Daurada i el sud del litoral de Girona. Poca cosa tot plegat. Bufarà el mestral moderat a l’Ebre i la tramuntana a l’Alt Empordà, que mantindrà el mar una mica alterat en aquesta zona.

 

Glaçades extenses i fred hivernal

La notícia continuen sent les temperatures, que seguiran baixant i aquest divendres tocaran fons després d’un dijous gèlid de bon matí en què s’han registrat -7º a Prades, -5º a Vic o Solsona, -4º a Girona, -1 a Cervera, 0º a Reus i Tarragona o 4 a Barcelona. Aquestes xifres es repetiran o, inclús, seran més baixes la matinada de divendres, amb moltes mínimes entre els -4º i 1º, una mica més altes a moltes zones de la costai més baixes a punts de l’interior. Localment, les glaçades poden arribar a la mateixa línia litoral. Un ambient gèlid però amb cel serè en conjunt que permetrà gaudir de la pluja d'estels dels Quadràntids, que arriba al seu punt àlgid aquesta nit. 

De dia també farà més fred i la majoria de màximes es mouran entre els 9º i 14º al litoral i prelitoral, però per sota dels 10º a l’interior i a les zones de muntanya. Ambient força hivernal en general. En aquest sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té actius avisos a tot l’interior de Catalunya per temperatures mínimes extremadament baixes.

Cavalcada de Reis freda

Pel que fa a la previsió del temps per la cavalcada de Reis, no s’esperen pluges i seguirem amb la mateixa tònica de fred, cel serè i boires a punts de l’interior. Tot i així, les temperatures començaran a pujar i, de fet, diumenge dia de Reis farà força bonança a migdia amb moltes màximes pel damunt dels 15º a la costa i al nord-est.