Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Cavalcades de Reis sense pluja i amb fred però amb temperatures que pugen

Els termòmetres tocaran fons entre divendres i la matinada de dissabte però remuntaran clarament el cap de setmana. El migdia del dia de Reis serà amb ambient força suau

Poc a poc, el fred d’hivern s’ha anat instal·lant a casa nostra gràcies a que l’anticicló ha impulsat una massa d’aire clarament més freda que està fent que aquests dies les gelades nocturnes siguin més extenses i intenses i arribin pràcticament fins a la línia de la costa. Els termòmetres tocaran fons entre divendres i dissabte a la matinada, però aquest cap de setmana tindrem un ambient més agradable, especialment el dia de Reis. No obstant, les cavalcades seran fredes arreu. 

Les cavalcades de Reis estaran marcades pel fred
Les cavalcades de Reis estaran marcades pel fred | EFE

 

Quin temps farà per la cavalcada de Reis?

De cara a la cavalcada de Reis, el més destacable serà, sens dubte, el fred, ja que ens haurem d’abrigar molt bé per sortir al carrer a rebre a Ses Majestats. Tot i que les temperatures pujaran més respecte a dies anteriors, l’ambient seguirà sent d’hivern al vespre i nit amb gran part de Catalunya per sota dels 10º a l’hora de les cavalcades i, inclús, per sota dels 5º a molts punts de l’interior.

El cel estarà serè en conjunt i no s’esperen precipitacions. L’excepció la trobarem a les zones de Ponent i de l’Altiplà Central on les boires hi continuaran sent persistents amb un ambient gèlid amb valors propers als 0º a molts punts.  El vent es deixarà sentir a punts de l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i Alt Empordà.

Mapa de temperatures previstes a la península a l'hora de les cavalcades de Reis
Mapa de temperatures previstes a la península a l'hora de les cavalcades de Reis | GFS

 

Temperatures més agradables el dia de Reis

Pel que fa al conjunt del cap de setmana, les temperatures aniran pujant, sobretot les diürnes, i passarem de d’estar per sota dels 10º de màxima a gran part del territori divendres a situar-se ja pel damunt d’aquesta xifra dissabte. El canvi més pronunciat, però, el notarem diumenge, dia de Reis, quan a prop de la costa i al nord-est molts termòmetres superaran els 15º a migdia i, inclús, alguns valors assoliran els 18º a Girona, on la pujada serà de fins a 5 graus.

L’arribada d’una massa d’aire més càlid arribarà amb l’entrada del mestral a l’Ebre i la tramuntana a l’Empordà. Pel que fa a les temperatures nocturnes, continuarà fent fred arreu, però seran més altes la nit i matinada de dissabte a diumenge, amb glaçades que perdran extensió. 

Pel que fa a l’estat del cel, no hi haurà cap mena de canvi, ja que seguirem sota els efectes de l’anticicló. El sol i el cel serè dominaran arreu, amb el pas tan sols d’alguns núvols alts i prims, sobretot al nord-oest de Catalunya i Pirineu. Per contra, les boires continuaran sent persistents a Ponent i a punts de l’Altiplà Central, on hi farà un ambient gèlid.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana de Reis
Mapes de previsió per aquest cap de setmana de Reis | Catalunya Méteo

 

Canvis a llarg termini

De moment, es veuen pocs canvis en el temps a llarg termini. Segons els mapes, sembla que a partir del dia 10 podríem tenir una baixada més clara de les temperatures amb un ambient plenament hivernal. Tot plegat podria venir acompanyat de més inestabilitat, però encara és d’hora per confirmar aquests canvis.