YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La nova adquisició de la Guàrdia Urbana de Barcelona: 600.000 euros

D'entre els contractes, el que més despeses suposa és el de les armilles antibales, que suposa un total de 230.000 euros

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona
La Guàrdia Urbana adquirirà nou material per tal d'assegurar la integritat física del cos de seguretat | Cedida

La gerència de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació quatre contractes per a comprar munició, armilles antibales, cascos modulars i vestuari per als agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal de paisà. Els dos primers tenen un pressupost d'aproximadament 300.000 euros, mentre que els dos restants sumen 285.000, és a dir, en total uns 600.000 euros. 

D'entre els contractes, el que més despeses suposa és el de les armilles antibales, tal com assegura 'Tot Barcelona', ja que preveu la compra de 458 armilles, d'uns 500 euros cadascuna, el que suposa un total de 230.000 euros. A més, aquestes armilles hauran de superar nombroses tècniques per comprovar la solidesa i l'efectivitat contra l'impacte d'una bala a diverses distàncies, a banda de ganivetades o altres objectes punxants. En paral·lel, el mitjà informa que el fabricant haurà d'entregar-los en un termini màxim de quatre mesos. 

Munició i cascos

En referència al contracte de la munició, que no supera els 70.000 euros, la Guàrdia Urbana preveu dotar-se de cartutxos de 9mm que en cap cas podran «perforar el paquet balístic de les actuals armilles antibales” ni “superar el mínim de trauma», per tal d'assegurar la integritat vital dels agents. L’Institut Tecnològic AITEX serà l'encarregat de fer les proves necessàries per garantir que la munició compleix tot els requisits. 

El subministrament de cascos modulars per a les unitats motoritzades de la GUB, valorat en uns 200.000 euros, constitueix segon contracte amb més pressupost. La finalitat és comprar 460 cascos abatibles de fibra de vidre amb tres pantalles, amb un preu d’uns 430 euros per unitat. 

Roba de paisà de temporada

Finalment, l’últim contracte és el de la roba de paisà, d'un pressupost aproximat de 85.000 euros, i que fa servir un sistema de vals per tal que els agents puguin dur roba «de temporada». D'aquesta manera, els bescanviarien en els diversos punts de venda de l’empresa adjudicatària.

Segons estipula el contracte consultat per 'Tot Barcelona', l’empresa haurà de tenir com a mínim tres botigues a la ciutat comtal que ofereixin «diferents tipus de vestuari i de roba de diferent qualitat que sigui de 10 marques diferents tant per l’home com per la dona».


Comentaris

envia el comentari