Els guàrdies civils destinats a Catalunya es queixen de la falta de recursos

Asseguren que se senten desprotegits pel Ministeri d'Interior i el Govern català

Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil no està contenta amb les seves condicions a Catalunya | Catalunya Diari

Una gran part de la societat catalana està en contra de l'arribada de guàrdies civils i policies nacionals a Catalunya davant la imminent publicació de la sentència del procés.

Ara bé, segons ha publicat 'El Español', sembla que alguns agents tampoc estan gaire contents amb el seu trasllat. Especialment, els guàrdies civils que es desplacen a Catalunya i ho fan, a parer seu, desprotegits pel Ministeri d'Interior i el Govern català, i sense els recursos necessaris per a dur a terme la seva activitat de forma adequada.

 

Armilles regalimant de suor de companys

En aquest sentit, el portaveu de l'associació Jucil de guàrdies civils, Ismael Guerrero, ha assegurat que: «Ens falta material, començant per armilles antibales. Els que tenim no estan personalitzats, per tant no s'adapten perfectament, i els utilitzem per torns. És trist que et facin el relleu i el teu company et doni la seva armilla regalimant de suor».

El mateix passa amb els allotjaments que s'han buscat per aquests centenars d'agents que hauran de cobrir una situació especial a Catalunya. Després de la polèmica del vaixell del 'Piolín' i els conflictes sorgits als voltants dels hotels on es van allotjar els policies durant l'1-O, ara han decidit obviar aquestes opcions i ubicar-los en casernes. 

Queixes pels apartaments de les casernes

Això no obstant, des de l'associació han rebut queixes que fiquen a 25 persones en un mateix apartament on només caben 12 i que, a més a més, alguns no tenen ni nevera o televisió. A aquesta situació, s'afegeix que els destinats a Catalunya no saben fins quan no podran tornar a les seves llars.

«Molts companys desplegats a Catalunya desconeixen quan podran tornar a les seves unitats d'origen i això crea malestar», conclou. Finalment, els guàrdies civils també es queixen de la bretxa salarial que pateix amb relació a altres companys com els policies nacionals o els mossos.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari