IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Guardiola: «Ser bon entrenador no significa que pugui ser un bon conseller»

Guardiola, que es confessa d'esquerres, ha explicat en una entrevista que es va dur a terme a Lledoners: «Per a la política has de tenir molt ‘temple’ i jo sóc molt visceral, sóc molt llatí amb això»

Pep Guardiola descarta entrar a l'escena política catalana
Pep Guardiola descarta entrar a l'escena política catalana | CatalunyaDiari.cat

El Guardiola més transparent ha tornat a escena. L’actual entrenador del Manchester City s’ha desfet dels ancoratges i ha parlat, sense embuts ni mitges tintes, sobre el seu hipotètic futur a la política. El de Sant Pedor, sobiranista confés, descarta —de moment— poder formar part de l’esfera política catalana.

«Per a la política has de tenir molt ‘temple’, has de tenir les idees molt clares i jo soc molt visceral, soc molt llatí amb això», ha comentat l’extècnic del Barça en una entrevista que diversos presos de Lledoners van fer a Guardiola quan aquest va anar a fer-los una visita acompanyat pel periodista Xavi Torres.

La política, una via descartada

Si bé és cert que Guardiola no ha amagat mai la seva posició i llueix el llaç groc partit rere partit, també ho és que aquest no entraria mai en política. Per això, descarta —per exemple— fer-se càrrec d’una conselleria: «Perquè a un li vagi bé en una feina no vol dir que ja serveixi per ser polític; em sembla que estem equivocats. Perquè hagi estat bon entrenador, no significa que pugui ser bon conseller d’Esports o Cultura. Laura Borràs és molt millor consellera de Cultura del que ho podria ser jo».

Guardiola, en una imatge d'arxiu
Guardiola continuarà lluint el llaç groc | CatalunyaDiari.cat

 

Al fil de la qüestió, el mateix Pep Guardiola es confessa «d’esquerres», per «una cosa egoista: si a la gent li va millor, més segur estaré jo. Però m’agrada veure la política des de fora, jo no tinc esma».

Continuarà amb duent el llaç groc

L’entrevista, avançada en exclusiva per ‘Rac1’ del programa ‘Voces al aire’, conclou amb el Guardiola més directe, avisant que no es traurà el llaç groc. «Doncs, com tot, al principi hi hauria un enrenou, com ha passat a Anglaterra, però a través de portar-lo cada setmana acaba formant part de la quotidianitat», explica.

Per això mateix, doncs, l’entrenador del Manchester City relata que «a Anglaterra han intentat entendre el perquè», ja que: «Tot és posar-se a la pell d’una persona, sigui patint de càncer, patint de violència sexual, violència masclista... Ara ho han acceptat com una qüestió de normalitat, i aquí també s’acceptaria».


Comentaris

envia el comentari