Guardiola i Xavi cara a cara

La 'bomba' que podria trencar la relació entre Xavi i Guardiola

Volen deixar les rivalitats a banda, però els dos han de pensar en els seus equips

No és cap misteri la bona relació que tenen Xavi i Guardiola. El millor Xavi com a futbolista va ser amb Guardiola com a tècnic.

Anys després, Xavi és a la mateixa posició que Pep el 2009 i comparteix les mateixes idees que ell. Els dos tenen un estil de possessió i de pressió molt alta. Per això, sempre voldran els mateixos jugadors al seu equip.

Xavi i Guardiola es veuran les cares

Al mercat de l'estiu, però, es veurà com Manchester City i Barça lluiten pels mateixos jugadors. De fet, també es veurà com un equip vol els jugadors de l'altre. Acaba de passar amb Ferran Torres i sembla que la relació no es trencarà amb només una operació.

L'objectiu del Barça i del Manchester City és Erling Haaland. Laporta vol que Haaland sigui la imatge visible del Barça al món. Guardiola, en canvi, no té cap 9 a la plantilla, Harry Kane es va quedar al Tottenham i va frustrar els plans del de Santpedor.

Ara la lluita passa per les mans de Pep Guardiola, més que per les de Xavi.

Ha posat una condició per arribar a Manchester

Haaland considera que sense Pep Guardiola no aniria a Manchester. És a dir, és clau la renovació de l'entrenador per intentar fitxar al jugador del Borussia Dortmund.

Anar al Manchester City sempre ha sigut una opció per al davanter. El pare d'Erling Haaland va jugar amb els cityzens 45 partits i és un destí que li agrada. L'opinió d'Alf-Inge Haaland és molt important, i és que es preveu que rebi una comissió pel fixatge del seu fill.

El contracte de Pep Guardiola acaba el 30 de juny de 2023 i per tenir la seguretat que continuarà, Haaland vol veure la renovació del tècnic. Per l'apartat econòmic no es preocupen, tenint al City Group darrere és difícil no tindre pel traspàs.

A sobre, des de l'Etihad Stadium tenen la seguretat que amb Haaland aconseguiran finalment la Champions. És una tasca pendent a la llista i pot ser l'única que falta per fer.

Arribarà el Barça a fitxar Haaland?

Veure Haaland al Barça serà més complicat. Laporta es troba cercant formes de finançament per rebre liquiditat per poder afrontar l'estiu. Està confiat en l'acord de Spotify, però no serà suficient per complir els fixatges que vol fer.

Es creu que tancarà un acord amb el CVC. Un acord a banda del que va firmar Javier Tebas pels clubs de La Lliga.

Ara mateix, sembla impossible que acabi arribant Haaland al Barça. Seria un autèntic fixatge d'elit i podria competir amb Mbappé per ser el millor jugador del món. També semblava impossible fer més fixatges a l'hivern i Laporta ho ha aconseguit, tot s'ha de dir.

Tornará la rivalitat Barça - Real Madrid

La incorporació de Haaland elevar el nivell i molt de la plantilla. Amb Ferran Torres a un costat i amb un Ansu Fati recuperat a l'altre, la davantera agafa un altre color. El fixatge d'Aubameyang és un èxit, però té 32 anys i Haaland 21.

El Barça té una plantilla jove i necessita al millor jove del món. O si no el millor, dels dos millors. Els clàssics agafarien un altre cop la rivalitat que va deixar el Messi contra Cristiano.

Laporta vol exactament això, que tornin els clàssics on el Barça podia desplegar el seu joc i el Real Madrid igual. Al cap i a la fi, els diners i els patrocinadors venen quan es poden disputar aquest tipus de partits. A part que amb Haaland podran ser més favorits per guanyar tots els títols.