Una guingueta de Castelldefels regala un got de beguda a canvi d'un got ple de burilles

Una guingueta regala un got de beguda a canvi d'un got ple de burilles al Baix Llobregat

No és la primera vegada que l'establiment aplica mesures a favor de la sostenibilitat

Una guingueta, conegut popularment com a 'xiringuito' de Castelldefels ofereix un got de cervesa o refresc de forma gratuïta a canvi d'un got ple de burilles de cigarrets, per defensar el seu compromís amb el medi ambient. En un comunicat asseguren que «un únic filtre de cigarret és suficient per contaminar tres litres d'aigua del mar» i que, a més, triguen «entre cinc i vint anys en desaparèixer de forma natural».

La guingueta du a terme diferents iniciatives per protegir el medi ambient

Aquest és el quart any que la guingueta Tibu-Ron posa en marxa aquesta iniciativa amb l'objectiu de «conscienciar sobre la contaminació que les burilles causen a les platges». També ofereix gratuïtament cendrers de platja per als banyistes i evitar, així, contaminació de noves burilles i han substituït tots els gots i canyetes de plàstic per d'altres fabricats amb materials biodegradables.

La campanya de la guingueta Tibu-Ron
La campanya de la guingueta Tibu-Ron | tibu-ron.com

 

En la secció de menjar per emportar, han canviat l'ús d'embalatges de plàstic i han potenciat l'ús de capses de cartó. Aquestes accions s'emmarquen en la consciència de la guingueta per protegir el medi ambient, ja que Tibu-Ron forma part del grup 'Guinguetes responsables' de la Fundació Biodiversitat.

Segons dades de Greenpeace, cada any els mars i oceans reben fins a 12 milions de tones de brossa, gran part de la qual són plàstics. D'aquesta manera, per evitar contribuir a aquesta contaminació, la guingueta ha posat en marxa una campanya per reduir l'ús d'aquest material del seu establiment i de la platja.

També et pot interessar...