YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

El 60% d'habitants de Bellaterra vol annexionar-se a Sant Cugat i abandonar Cerdanyola

Han aconseguit reunir 1.200 signatures entre els 2.043 veïns que hi viuen

Bellaterra
Els veïns de Bellaterra, per situació, fan vida a Sant Cugat i no a Cerdanyola   | CatalunyaDiari.cat

El 60% dels habitants de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra han donat suport a la proposta per annexionar-se a Sant Cugat del Vallès i desvincular-se de forma definitiva de Cerdanyola. Els responsables de la Comissió d'Annexió de Bellaterra a Sant Cugat han explicat que en els propers dies presentaran les signatures recollides i la memòria justificativa al consistori cerdanyolenc perquè pugui comunicar la petició al departament de Governació i s'iniciïn els tràmits que han de fer possible la desconnexió.

El president de la Comissió d'Annexió de Bellaterra a Sant Cugat, Miquel Vázquez, ha explicat que han aconseguit reunir 1.200 signatures, el que suposa el 60% dels 2.043 veïns que viuen a Bellaterra. «Ha estat un èxit», ha assegurat Vázquez en una roda de premsa que s'ha celebrat al Centre Civic de Bellaterra aquest dijous. 

Tot i que reconeixen que tots els partits del ple municipal de Cerdanyola s'hi ha manifestat en contra, confien que després de les eleccions es configuri un nou escenari polític que pugui millorar les relacions entre l'EMD i l'executiu local.

S'ha superat el 50% necessari per a poder iniciar el tràmit

El representant dels veïns considera que aquesta xifra avala la demanda de l'EMD perquè demostra que «el suport dels bellaterrencs cap al projecte 'Bellaterra és Sant Cugat' és majoritari». Alhora recorda que d'acord amb el decret de l'any 2017 en què es basa la seva demanda, era necessari disposar del sí del 50% dels habitants per poder iniciar la tramitació, una xifra que s'ha superat clarament. 

En els propers dies els veïns faran arribar les caixes plenes de signatures a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Aquest material anirà acompanyat per una memòria justificativa en què la comissió argumentarà per quin motiu vol segregar-se. «L'Ajuntament disposa de dos mesos per prendre un acord al respecte i després ha de comunicar la nostra demanada al departament de Governació», ha relatat Vázquez, que ha afegit que serà aquesta conselleria la que es farà càrrec de la instrucció de l'expedient i la que haurà de decidir si l'accepta o no. «La decisió no pot ser política, ha de ser raonada i ajustada al decret», afirma. 

L'Ajuntament no veu amb bons ulls el canvi

Tot i això, els veïns són conscients que l'Ajuntament de Cerdanyola no veu amb bon ulls la demanda. «Quan vam plantejar la possibilitat, abans de saber que pensaven els veïns, tots els grups municipals van manifestar-se en contra», lamenta Vázquez. Amb tot, encara els queda esperança i confien que després de les eleccions municipals es configuri un nou ple i les relacions entre l'EMD i el govern de Cerdanyola pugui millorar. 

L'acte d'aquest dijous també ha servit perquè dues de les tres formacions polítiques que existeixen a l'EMD, Gent per Bellaterra i Convergents, signessin un manifest a favor de l'annexió a Sant Cugat del Vallès. Per la seva banda, ERC ha rebutjat sumar-se a aquesta proposta.

 

Els bellaterrencs fan vida a Sant Cugat: «Estem mal col·locats»

Ramon Andreu, actual president de l'EMD i portaveu de Gent per Bellaterra, s'ha mostrat satisfet amb els suports aconseguits i ha assegurat que aquesta és una «nova solució» després que l'anterior experiència d'independitzar-se no pogués tirar endavant. «Estem mal col·locats», ha afirmat Andreu que ha recordat que els habitants de Bellaterra no tenen vincles amb Cerdanyola i que per contra, van al metge, a comprar o a estudiar a Sant Cugat. «A Cerdanyola no hi ha bellaterrencs», ha sentenciat Andreu. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari