Hamza, el jove agent dels Mossos d'Esquadra detingut per tràfic de drogues a Barcelona

La detenció es va produir el passat dimarts 13 d'octubre

Un agent dels Mossos d'Esquadra realitzant una detenció
La detenció de l'agent es va produir el dimarts 13 d'octubre després d'una llarga investigació de la Divisió d'Investigació Criminal | Mossos d'Esquadra

El passat divendres 16 d'octubre, es va fer públic que els Mossos d'Esquadra van detenir un agent del cos per tràfic de drogues i blanqueig de capitals. Segons detalla El Caso, es tracta d'un home anomenat Hamza, de 31 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat, que estava destinat a la unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Ciutat Vella. 

Concretament, la detenció es va produir el dimarts després d'una llarga investigació per part de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra. Després va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Això sí, va quedar suspès de sou i feina a l'espera d'un judici on se li imputen els delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

Tal com indica el citat mitjà, fonts policials asseguren que l'agent vivia «per sobre de les possibilitats d'un policia de seguretat ciutadana» i que aquest ritme de vida va fer posar en alerta els companys de comissaria. De fet, sempre segons El Caso, l'agent té diversos negocis, cotxes i estava relacionat amb una xarxa de presumptes narcotraficants d'Hospitalet de Llobregat.

Hamza, d'origen marroquí i amb nacionalitat espanyola, va entrar al cos dels Mossos d'Esquadra l'any 2011 i va ser destinat a la comissaria d'Hospitalet de Llobregat i Ciutat Vella. Tot i això, durant mig any va deixar temporalment el cos per dedicar-se als seus negocis fins que va tornar a ingressar a la policia.

 

Investigació molt complexa

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra feia temps que estava investigant aquest cas. Els agents creuen que Hamza blanquejava part dels diners que els narcotraficants feien de la venda de la droga. D'altra banda, durant la detenció també es van confiscar diners i alguns vehicles d'alta gamma. Actualment, la policia catalana explica que el cas està sota secret d'actuacions i no ha donat més detalls de la investigació encara que no es descarta que se li puguin imputar més delictes o relacionar-lo amb altres fets delictius.


Comentaris

envia el comentari